perjantai 1. maaliskuuta 2013

Lepoviikko

Pari viikkoa on ollut melkoista haipakkaa, ja tämä kuluva lepoviikko tuli taas kerran tarpeeseen. Tiistaina ohjelmassa oli paljon odotettamani traineritreeni: 30 minuuttia kevyttä pyörittelyä. Laitoin Netflixistä pyörimään House of Cards -sarjan ensimmäisen jakson ja aloin polkea. Kevyttä todella oli.

Keskiviikkona pidin jo toisen lepopäivän, ja eilen torstaina oli taas testin aika. Näimme Peten kanssa Märskyssä töiden jälkeen uidaksemme 400 m urku auki. Tätä treeniä en etukäteen itselleni juurikaan hehkuttanut. Sain kuitenkin itseni hyvälle mielelle, kun kävin ostamassa uudet uimalasit. Lasit ovat kirkkaat ja niissä on vahvuudet, ettei tarvitse sitten altaassa törmäillä.

Vähän vaihtelimme ratoja, mutta lopulta löytyi yksi, jolla mahtui myös uimaan aikaa. Noin puolen tunnin tekniikkatreenin jälkeen oli aika laittaa kello käyntiin ja lähteä uimaan. Lähdin reippaalla vauhdilla, jota uskoin voivani pitää yllä vajaat seitsemän minuuttia. Parisataa metriä uituani singahti samalla radalla uinut mies päädystä suoraan eteeni pullarilla ja lättäreillä. Menipä vielä juuri sellaista vauhtia, etten päässyt ohikaan. Vajaat sata metriä peesailin, kunnes hän jäi taas päätyyn. Peesaamisesta oli varmaankin hyötyä, koska loppuaikani oli 6:46, vajaat parikymmentä sekuntia nopeampi aika kuin pari viikkoa sitten aamutreeneissä uimani noteeraus 7:03.

Reilun viikon päästä alkaa taas HelTri cup. Kuten jo niin monta kertaa aikaisemminkin, ensimmäinen laji on 400 m uinti. Tänä vuonna osallistun siihen neljännen kerran. Aikaisempina vuosina aikani ovat olleet 7:40, 7:10 ja 6:59. Nyt tavoitteena on vähän reilumpi seitsemän minuutin alitus. Eilisen perusteella siihen voisi olla ihan hyväkin mahdollisuus, kun vaan muistaisin olla lähtemättä liian kovaa heti alussa.

3 kommenttia:

  1. Lujaa menet! :) Mulla uintinoviisina menee 400 metriin vielä reilusti yli 8 minuuttia. Kehtaakohan sillä vauhdilla lähteä HelTri-cuppiin läträämään, vai onko vain radan tukkeena? Liityin juuri alkuvuodesta seuran jäseneksi ja ajattelin ainakin joihinkin Rykäisyihin tulla mukaan.

    VastaaPoista
  2. Ilman muuta kehtaa, mukaan vaan! On sitten myöhemmin kiva huomata ajoissa kehitystä. Hyvä kanssa joutua välillä sille kuuluisalle epämukavuusalueelle, kuten minä juostessani Viikin vitosta :) toivottavasti nähdään Kilossa!

    VastaaPoista
  3. Näköjään tuo meneekin päällekkäin suosikki jalkapallojoukkueeni ottelun kanssa :) joten jää siis valitettavasti tänä vuonna väliin - mutta ehkä käyn kokeilemassa päivemmällä oman 400:n testin kuitenkin. Vaan nähdään myöhemmissä HelTri-cup-koetoksissa, ja toivottavasti myös Viikin Viitosilla!

    VastaaPoista