lauantai 2. maaliskuuta 2013

Watteja taas

Tähän lepoviikkoon mahtui uintitestin lisäksi toinenkin testi. Siinä poljetaan 20 minuuttia Wattbikella niin kovaa kuin pystyy. Lopussa sitten katsotaan keskimääräinen voimantuotto eli just ne watit. Viimeksi sain niitä kasaan 167, ja sitä tulosta oli tarkoitus tänään parantaa.

Kymmenen minuutin kevyen pyörittelyn jälkeen laitoin kellon taas käyntiin, tsemppimusiikit korviin ja kammet liikkeelle. Tällä kertaa lähdin liikkeelle tasaisen tehon taktiikalla. Ensimmäisen minuutin aikana nostin watit 170:n tuntumaan ja pyrin pitämään ne siinä. Kymmenen minuutin jälkeen keskiteho oli 171 W. Puolivälin jälkeen sain pikkuhiljaa tehoja pykälä kerrallaan nostettua. Vasta viimeisen minuutin alkaessa uskalsin aloittaa loppukirin, ja sainkin sen aikana nostettua keskimääräistä tehoa vielä kahdella watilla. Olisin varmaan voinut vielä aavistuksen kovempaa aloittaa, kun lopussa jaksoin vielä puristaa.

Ruudussa näkyi keskiteho 176, mutta harjoitusyhteenvedossa 181. En tiedä, mistä ero johtuu, mutta otetaan enkaksi varmuuden vuoksi tuo alhaisempi lukema. Keskikadenssi oli 94, ja jonkin verran tehokkaammin poljen oikealla kuin vasemmalla jalalla. Tässä koko datasetti:

Watit 176 / keskiteho 181
Kadenssilla 94
Maksimikadenssi 111
Matka 11745
Kesto 20:30
Left/right 48/52
Max teho 291

Petri lähti polkemaan heti minun jälkeeni, ja hänen uusi ennätyksensä kirjataan nyt lukemaan 240, parannusta 4 W.

Watit 240
Kadenssi 92
Maksimikadenssi 98
Matka 13191
Kesto 20:14
Left/right 47/53
Max teho 336

Talven aikana tehdyt, Jupiksen hyvin suunnittelemat traineritreenit ovat siis tehneet tehtävänsä ja vauhti on meillä molemmilla parantunut. Pian pääsemme testaamaan iskukykyämme myös Gran Canarian maisemissa. Viikon matka ja maantiepyörät on jo varattu.


3 kommenttia:

 1. Ihana kuulla muiden wattibike kokemuksia! Millä viikolla olette Kanarialle suuntaamassa? Me ollaan nimittäin menossa kanssa, pyörätkin on jo vuokrattu, ja tiedämpä että useampi muukin seuralainen on sinne nyt suuntaamassa! Treeni iloa :)
  Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäisen tienoilla ollaan menossa, entä te?

   Poista
 2. Pääsiäisenä mekin.

  VastaaPoista