sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Yhdistelmää

Tällä viikolla polkaisin kaksikin kertaa pyörällä töihin. Tiistai on vakiintunut työmatkapyöräilypäiväksi, kun silloin on joka toinen viikko mahdollisuus mennä aamupilatekseen ja joka toinen viikko aamupalaveriin. Tiistaisin ajelen töiden jälkeen vielä treenin Wattbikella työpaikan kuntosalilla, ja kotimatka pyörällä menee vähän niinkuin loppuverrana. Muuhun eivät jalat toki enää pystyisikään.

Perjantaina ajoin taas töihin fillarilla, ja onneksi tajusin töissä laittaa vähän lisää ilmaa renkaisiin. Rullasi nimittäin aika paljon paremmin kotiinpäin. Pystyin jopa ajamaan pk-alueella koko matkan. Kotimatkalla poikkesin Lauttasaaren pyörähuollossa, jossa kiristettiin etuvaihtajan vaijeria ja tehtiin vähän muitakin säätöjä. Nyt on pyörässä käytössä kaikki vaihteet. Niin kivaa oli ajella, että vain vaivoin sain vastustettua mielihaluani lähteä ajelemaan Ruukinrannan poluille. Illalla oli vielä seuran kuntopiiri, ja sinne piti vähän säästellä voimia.

Eilen aamulla ajelin kotona trainerillä ja illalla kävin seuran uintitreeneissä. Tehosarjassa uitiin 20x50 m, ensin kaksitoista kertaa kakkosta 10 sekunnin palautuksesta ja sitten kahdeksan kertaa kolmosta 20 sekunnin palautuksin. Melkein pystyin uimaan molemmat sarjat minuutin lähdöillä, pari sekuntia taisi mennä yli kovemmalla vauhdilla.

Tänään ohjelmassa oli yhdistelmätreeni: kolme tuntia hiihtoa, 20 minuuttia juoksua. Itsekseni hiihtelin Oittaalta Solvallaan ja takaisin aurinkoisessa säässä. Suksi luisti ja iloisena veronmaksajana testasin huippusiistin metsävessan Sorlammen rannalla. Paperiakin oli. Ihan loistavaa! Lenkin aikana otin kaksi geeliä ja join pullollisen urheilujuomaa.

Hiihdon jälkeen vaihdoin autolla nopeasti lenkkarit jalkaan ja juoksin 10 minuuttia yhteen suuntaan ja toiset 10 takaisin. Vain parissa paikassa oli liukasta, muuten lenkkarit pitivät lumella ihan mukavasti ja jossain kohdissa oli näkyvissä asfalttiakin. Lenkin jälkeen join yhden Gainomaxin. Sen lisäksi olin ottanut mukaan pieneen termariin vaniljateetä ja hunajaa. Sitä oli kiva siemailla liikennevaloissa. Neljässä tunnissa se oli jäähtynyt juuri sopivan lämpöiseksi.

Perjantaina ilmoitin Arjan ja minun joukkueen Spring Adventureen 11.5. Mielenkiinnolla odotan ensimmäistä seikkailukisaa. Luvassa on mm. pyöräilyä, juoksua, suunnistusta, melontaa ja yllätystehtävä. Toivottavasti tulee hauska päivä (ja hyvä pitkä treeni)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti