perjantai 22. maaliskuuta 2013

Seinäpilatesta

Eilen kävin kokeilemassa Seinäpilatesta pienellä työporukalla InnoFit Centerissä. Lajista on ollut juttua jo Hesarissa, Ilta-Sanomissa ja uusimmassa Menaiset Sport-lehdessäkin. Olimme kaikki ihka ensimmäistä kertaa tunnilla, ja heti alkuun kuulimmekin mielenkiintoisen tarinan lajin kehittymisestä ja harjoittelun periaatteista.

Liikkeet olivat monipuolisia, ja mukavasti niissä huomasi maan vetovoiman. Alkuun lämmittelimme hyppelemällä vyötä vasten, sitten jatkoimme lantionnostoilla niin, että jalat olivat ylhäällä vyön varassa. Mieleen jäivät myös isot selän kierrot, joissa jalat olivat seinällä ja lähes horisontaalisessa asennossa kierrettiin koko kroppaa alhaalta ylös puolelta toiselle. Alkuun vähän jännitti asettua vyön varaan, mutta nopeasti siihen tottui ja hyvä asento löytyi. Liikkeitä tehtiin omaan tahtiin, ja hikikin tuli. Pari käsi- ja jalkaliikettäkin tehtiin kuminauhojen avulla. Tunti huipentui siihen, kun roikuimme seinällä pää alaspäin kuin lepakot konsanaan.

Ohjausta oli tosi helppo seurata, ja liikkeet olivat sopivan yksinkertaisia mutta tehokkaita. Sen verran erilaista itsensä haastamista liikkeet vaativat, että hymy näytti karehtivan yhden jos toisenkin osallistujan huulilla. Näin seuraavana päivänä lihakset eivät ole mitenkään erityisesti kipeät, ainoastaan lantion luiden seutuvilla on vähän herkkiä kohtia siinä missä vyö oli.

3 kommenttia:

  1. Seinäpilates?! En ole koskaan kuullut, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta!

    VastaaPoista
  2. Ihan uusi laji, ja vielä suomalaisen naisen kehittämä. Kannattaa tutustua, jos vain tulee mahdollisuus. Melkein tuli jo etlinevoimisteluvuodet jostain kaukaa nuoruudesta mieleen.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa pelottavalta tuo loppuhuipennus :/

    VastaaPoista