keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Ambit 2S - ensikokemuksia

Olen nyt sporttaillut uudella Suunto Ambit 2S-mittarilla vajaat kahdeksan tuntia viiden päivän aikana. Vaikken ihan kaikkia kellon ominaisuuksia ole vielä käyttänytkään, olen ollut positiivisesti yllättynyt sen monipuolisuudesta. Listasin tähän plussia ja miinuksia vajaan viikon käytön jälkeen:

Ensin plussat:

  • näytössä näkyviä tietoja on helppo muuttaa haluamikseen. Esimerkiksi työmatkapyöräilyssä valitsen näkyviin sykkeen (pitää pysyä PK1-alueella) ja kellonajan. Polarissa oli kyllä vaihtoehtoja, mutta niiden muuttaminen ei ollut näin helppoa.
  • satellittit löytyvät todella nopeasti, ei tarvitse odotella.
  • mittari mittaa matkaa myös vedessä, ei tosin sykettä. Lauantaina tein ensikokeilun mökkijärvessä. Tämän kokeilun jälkeen olen malttanut aina lukita näppäimet, sillä kaksi sekuntia lähdön jälkeen nappula varmaan painui kämmenselkää vasten ja mittari meni pauselle. Huomasin sen vasta paluumatkalla. 
  • myös uimahallissa voi mitata matkaa. Valmiina on asetukset 25 ja 50 metrin allasta varten. En ole vielä kokeillut.
  • Koska mittarista on hyötyä uinnissakin sekä sisällä että ulkona, käytän sitä todennäköisesti lähes kaikissa treeneissä. Sitten ei tarvitse muistella loppuviikosta treenipäiväkirjaa käyttäessä, mitä tulikaan tehtyä. Kaikki siirtyy hienosti, vaikkakin vähän hitaanlaisesti Movescountiin.
  • Movescount on monipuolinen ohjelma treenien seuraamiseen. Siellä on myös mukavia yhteisöllisiä elementtejä. Subjektiivinen arvioni on, että se on aika paljon Polar Personal Traineriä monipuolisempi. Varsinkin treeneihin liitettävät tagit ovat kivoja. Saan niillä helposti listattua esim. eri pyörillä ajetut kilsat tai vertailtua lempireiteilläni juostujen (tai ajettujen) lenkkien aikoja ja sykkeitä.
  • Kellossa on myös triathlon-moodi, jossa voi siirtyä helposti lajista toiseen. 

Ja miinukset:

  • mittari on iso. Märkäpukua on todella hankala saada pois se kädessä, olen kokeillut. Osittain se johtuu varmasti siitä, että  puvussani on todella pitkät hihat, ja kello tulee hihan päälle. Kiireessä (kisassa) sitä pois repiessä voi mennä hermo. Ehkä otan kellon ensin pois ja sitten vasta märkkiksen.
  • ei mittaa sykettä vedessä. Tämä ominaisuus oli ihka ensimmäisessä Polarissani, mutta jostain syystä ei nyt näissä uudemmissa mittareissa.
  • Polar Personal Trainerissä minulla on noin vuoden treenit tallessa. Vielä en ole keksinyt, miten saisin ne siirrettyä Movescountiin. Olisikohan jossain joku migraatiopolku?
Nämä siis ihan tavallisen käyttäjän ensimmäisiä huomioita. Paljon, paljon yksityiskohtaisempi, DC Rainmakerin tekemä arvio kannattaa ehdottomasti lukea sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti