perjantai 14. kesäkuuta 2013

Paras treeni

Pari kertaa tämän kevään aikana olemme Peten kanssa ajaneet Oittaalle pyörillä ja käyneet uimassa Bodom-järvessä. Se on ihan mahtavaa: matka on juuri sopiva sunnuntaipyöräilylle (n. 12 km suuntaansa) ja molemmilla kerroilla on sääkin on ollut loistava. Jälkimmäisellä kerralla uimme ilman märkäpukuja. Ihan kohtuullisesti tarkenin, kun uimme 15 minuutti vastarannalle päin ja sitten takaisin. On mukava tuntea vesi iholla ja ainakin kuvittelen saavani paremman kierron pelkissä uikkareissa. Ylimääräisenä bonuksena muistan myös potkia, märkkärillä uidessa potkiminen on paljon laiskempaa. Tänä kesänä aion uida ilman märkäpukua aina tilaisuuden tullen.

Viime tiistaina oli taas HelTri Cuppia tarjolla Kuusiksellä. Nyt uitiin kaksi kierrosta järven ympäri, ja välillä kierrettiin rannalla oleva mänty. Tähän kisaan laitoin tietysti märkäpuvun päälle, vaikka joku näytti hifistelevän ilmankin. Reitillä oli pituutta 1500 m, ja loppuaikani oli 27.40. Kun tulin maaliin, huomasin Petrin olevan jo rannalla ja uineen siis minua nopeammin. Eroa oli kertynyt kokonaiset kolme sekuntia! Suunnistaminen onnistui kohtuullisesti, mitä nyt reitin loppupäässä ajauduin vähän liian oikealle. Yritin myös muistaa ne potkut; välillä havahduin siihen että jalat vaan roikkuvat mukana.

Keskiviikkona kiersin pyörällä Bodomin ympäri. Oittaan uimarannan kohdalla niskaan tuli kamala ukkoskuuro, ja kastuin läpimäräksi. Loppumatkan sateli ja palelin. Olin lähtenyt ajamaan lyhyissä kamppeissa, enkä oikein ymmärrä miksen ottanut takkia tai edes liiviä mukaan vaikka lämpöasteitakin oli vain 14. No, tyhmästä päästä...

Tänäänkin kastuin työmatkapyöräillessä. Nyt oli sentään pitkähihainen paita, mutta lokasuojat jäivät kotiin. Maasturin leveät renkaat nostivat aika hyvin vettä selkään ja kaikkiin muihinkin paikkoihin. Kotimatkan ilopilkku oli uusi sykemittari: Suunto Ambit S2. Meillä oli tänään töissä Suunnon ystävämyynti, josta sai ostaa Suunnon kelloja reilulla 25 % alennuksella. Päädyin ostamaan uuden mittarin, koska entisessä (Polar RXC3) oli erillinen gps-mokkula, eivätkä itse mittari ja mokkula olleet useinkaan samassa paikassa. Nytkin mokkula on teillä tietymättömillä, enkä vähään aikaan ole päässyt mittailemaan lenkeillä vauhteja vaain seuraillut ainoastaan sykkeitä. Vähemmän osia, vähemmän hukattavaa.

Pyörä on jo pesty, seuraavaksi jalat!
Vähän aikaa sitten hifistelin muistilistalla kisoihin otettavista kamoista. Windows Phone -puhelimiin on saatavilla ilmainen Triathlon Check List -sovellus, jossa on jo valmiiksi lueteltu aika paljon kaikkea tarvittavaa kategorioittain (swim/bike/run/misc). Mikä parasta, listaa voi muokata mieleisekseen. Kannattaa siis kokeilla!

Nyt onkin kiva tri-viikonloppu tulossa myös penkkiurheilijalle. Tuttuja on kisaamassa ainakin  puolikkailla Berliinissä ja UK:ssa. Olkoon voima kanssanne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti