maanantai 3. kesäkuuta 2013

Mitäs tänään syötäisiin?

En ole kummoinenkaan ruuanlaittaja, ja uskallan sanoa samaa siipastani. Tykkään kyllä tehdä ruokaa, jos kaikki tarvikkeet on valmiina ja resepti esillä, mutta olen kauhean huono suunnittelemaan koko prosessia etukäteen. Usein käy niin, että olen kaupassa nälissäni Peten kanssa eikä kummallakaan ole mitään ideoita "kunnon ruuaksi". Useimpina päivinä meillä sitten syödään joko broileria tai jauhelihaa, ja liian vähän kasviksia. Eineksiä emme juurikaan syö, mitä nyt pinaattilettuja joskus pahimman nälän taltuttamiseen. Haluan, että meillä syödään joka päivä kotonakin lämmin ruoka, vaikka nykyään harvemmin olemme kaikki samaan aikaan kotona.

Joitakin vuosia sitten kokeilin pari kertaa "uusien ruokien viikkoa". Mietin ruokalistan uudet ruuat koko viikoksi etukäteen jo sunnuntai-iltana. Tavoitteena oli joka päivä kokeilla uutta reseptiä. Usein pääsimme vain keskiviikkoon saakka, kunnes tuli pyyntö palata takaisin tuttuihin ruokiin. Lapset taisivat silloin olla sen verran pienempiä, että ennakkoluulot olivat voimakkaampia. Minusta uusien ruokien viikko tuntui kivalta, kun tiesin jo hyvissä ajoin mitä syödään ja olin hankkinut raaka-aineet valmiiksi kaappeihin.

Viime viikolla työkaverini kertoi Middagista. Hän oli käyttänyt palvelua ja kertoi, että konsepti toimii: raaka-aineet ja ohjeet ovat hyviä ja annokset reiluja. Niinpä ajattelin kokeilla ja laitoin tilauksen menemään viime keskiviikkona. Tänään maanantaina puoli kuuden maissa saimme kotiovelle kaksi isoa ruokakassia. Se sisälsi raaka-aineet neljään ruokaan: paahdetut kanankoivet ja kreikkalainen salaatti, spagetti bolognese, parsafrittata ja lämmin tomaattisalaatti sekä uunipyttipannu chorizolla. Uunipyttipannua syödään kahtena päivänä. Melkein kaikki vihannekset ja hedelmät ovat luomua. Kaikki näytti olevan priimaa ja oikein herkullisen näköistä. Vihannekset oli pakattu kauniisti valkoisiin paperipusseihin. Hintaa kasseille kuljetuksineen tuli 90 euroa, ja se maksettiin tilauksen yhteydessä.

Kassien sisältöä näkyy tässä:Ensimmäinen kokkauskokemus minulla on nyt paahdetuista kanankoivista ja kreikkalaisesta salaatista. Puolessa tunnissa valmistui, ja maistui tosi hyvältä. Odotukset ovat nyt korkealla myös loppuviikon osalta. Parsaa tai chorizomakkaroita en ainakaan olisi itse tullut ostaneeksi. Tässä on nyt sekin hyvä puoli, että tytär on lomalla ja ehtii hyvin kokkailla, kun kaikki tarvikkeet ja ohjeet ovat valmiina. Kaikkien viikon ruokien luvataan valmistuvan 30-40 minuutissa. Aikaakin säästyy, kun kaupasta pitää hankkia vain maidot, leivät ja muut perusjutut. Toistaiseksi tämä juttu tuntuu oikein hyvältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti