lauantai 8. kesäkuuta 2013

Sääksi triathlon 3:00:40

Olimme jo eilen pakanneet lähes kaiken tarvittavan, joten pääsimme lähtemään Nurmijärvelle hyvissä ajoin. Niinpä näimme autosta sprinttimatkan pyöräilijöiden loppupään ja joitain juoksijoitakin. Keli oli ihan loistava, aurinko paistoi ja lämmintä oli. Perillä tarjoutui heti mahdollisuus yhteiskuvaan muutaman muun bloggaajan kanssa, kas tässä:


Kuvassa oikealta NinniM, Kauramoottori, Tero, Hartsa ja minä. Miehet olivat omat kisansa jo käyneet, meillä Ninnin kanssa oli kaikki vielä edessä. Ihan siinä jutustelu vei mennessään enkä muistanut jännittääkään, tarttui varmaan se kisan jälkeinen rento ja hyvä olo minuunkin. 

Ennen lähtöä ehdimme vähän seurailla sprintin palkintojenjakoa, mutta pian piti jo alkaa pukea märkäpukua päälle ja lähteä rantaan. Siellä olikin melkoinen tuuli, ja eka pitkä pätkä poijulle piti uida vastavirtaan. Ennen lähtöä kävin vähän uimassa ja kokeilemassa delfiinihyppyjä. Sprintissä kisannut seurakaveri oli vinkannut, että niillä saattaisi päästä hyvin liikkeelle. Lähtö oli rannasta, ja asettauduin oikeaan reunaan. Lähtölaukauksen kajahdettua kirmasimme kaikki järveen, ja tuli kokeiltua niitä delffareita. Ainakin vieressä uineita nopeammin pääsin matkaan.

Alkumatkassa tuli vähän kontaktia ja vettäkin suuhun lähes aina suunnistaessa. Ehkä opin sitten pitämään suun vähän pitempään kiinni, koska alkuhässäkän jälkeen uinti alkoi sujua hyvin. Kääntöpoijun jälkeen uin pitkään tutun, kokeneen seurakaverin vieressä ja sitten toisen poijun jälkeen vielä peesissäkin. Kierrosten välissä piti juosta hiekkarannalla parikymmentä metriä. Toinenkin kierros meni mukavasti, tilaa oli ja suunnistus tuntui sujuvan. Pari kertaa huomasin uivani liikaa vasemmalle, ehkä pitäisi vielä useammin nostaa katsetta ylös. Uintiaika oli 29:03. 

Pyörävaihto kesti 56 sekuntia ja sujui suunnitellusti, mitä nyt numerolapusta irtosi toinen hakaneula ja se alkoi lepattaa takana aina tuulisilla pätkillä. Toisella kierroksella huomasin sen lentäneen kokonaan taivaan tuuliin. Syke oli alussa aika korkealla, mutta laski pian niin, että toisella kierroksella piti jo vähän tsempata, jotta saan itseni kisamoodiin ja sykkeen riittävän ylös. Tuuli ei juurikaan haitannut vaikka sen välillä aika hyvin tunsinkin, yritin vain pysyä alhaalla ja antaa jalkojen hoitaa hommansa. Pyöräaika oli 1:31:05.

Juoksuun lähdin melko reippaasti, mutta vauhti tuntui hyytyvän matkan edetessä. Otin huoltopisteiltä vettä 2,5 ja 5 kilometrin kohdalla. Loppuun yritin vielä vähän kiristää vauhtia, mutta ei se kovin hyvin onnistunut, sillä viimeiselläkin kilsalla meni vielä kaksi naista ohi. Kympin juoksuun vierähti 59:38, loppuaika oli 3:00:40. Sijoitukseni naisten sarjassa oli 9/19, nipinnapin puolenvälin paremmalla puolella.

Kisa oli tosi kiva, hienosti järjestetty ja tunnelmaltaankin hyvä. Viime vuoteen verrattuna uin minuutin nopeammin, juoksin minuutin hitaammin ja pyöräilyssä voitin sitten sen neljä ja puoli minuuttia, jonka paransin viime vuoden ajasta. Triathlon-pyörästä oli varmasti hyötyä viime vuonna ajamaani maantiepyörään verrattuna, mutta tuulesta ja lämmöstä taas tuli ehkä jonkun verran lisärasitusta. Ensi vuoden kisa on 14.6., ja jos ei ihmeitä tapahdu, silloin ollaan taas viivalla. 

Vielä en ole keksinyt mitään, minkä tekisin eri tavalla. Uinti meni rennosti matkavauhtia, pyöräily tuntui  suht hyvältä ja juoksussa jäin mukavuusalueelle. Se on minulle ihan ok. Pitää vaan saada sitä mukavuusaluevauhtia vielä vähän kehitettyä.

Perheen pojatkin pärjäsivät ihan hyvin. Petrin loppuaika oli 2:44:26, Aten 2:57:10. Sijoitukset vastaavasti 44. ja 67./102. Atte oli tänään perheen nopein uimari, vaikka ui vähän liian pienellä märkäpuvulla. Hartiansa ovat talven aikana levenneet niin, että pukua on vaikea saada kiinni. Täytynee hankkia hänelle uusi.

8 kommenttia:

 1. Oli kiva nähdä pitkästä aikaa! Ja tuo kuva oli kyllä hyvä idea! Saako sen kopsata omaan blogiin? :)

  Otitko sä juoksun aikana mitään energiaa? Jos et, niin saisko siitä jotain lisävaihdetta?

  Hienosti taas teidän perhe veti, onnittelut vielä jokaiselle! :) Melkoisen hienon näköinen ja kalliskin oli teidän auton katto, kun kotiinpäin ajelitte. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin oli, Ninni! Tottakai saat kopioida kuvan!

   En ottanut energiaa juoksun aikana, olis tosiaan varmaan pitänyt.

   Kiitos onnitteluista! Yritetään tosiaan olla ajamatta mataliin paikkoihin kun pyörät on katolla. Onneksi ei ole autotallia, silloin voisi sattua kallis vahinko...

   Poista
 2. Toi kuva on kyllä mainio. Pitää ottaa vastaava sitten Joroisilla, kun siellä aika paljon bloggaajia taas on!

  Ja onnea koko perheelle kovista suorituksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehkä voitais sopia myös paikka ja aika, jonne kaikki kynnelle kykenevät tri-bloggaajat voisivat kokoontua.

   Kiitos sinullekin onnitteluista!

   Poista
 3. Hyvä Pia! Onnea hienosta suorituksesta :)

  Hyvä kuva todellakin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne! Seurakaveri otti kuvan, ja pääsin kahdesta valitsemaan. Täytyy seuraavassa kisassa kuvata vähän enemmän, nyt jäi tuohon yhteen.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Luulenpa, että näin kun tulit maaliin. Onnittelut sinullekin!

   Poista