sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

1000. postaus, eka arvonta!

Tämä on Kaukomaran 1000. postaus, ja sen kunniaksi halusin kirjata tähän postaukseen joitakin kohokohtia viisi ja puoli vuotta kestäneen bloggaajaurani ajalta.  Samalla oli ihan kiva itsekin ynnäillä, että minä vuonna mitäkin oikein tapahtui ja miten tähän on tultu.

Innostuin juoksemisesta elokuussa 2008, kun yhden ystävättären synttäreillä juttelin hänen juoksua harrastava siskonsa kanssa. Hän oli sitä mieltä, että tietääkseen tykkääkö juoksemisesta pitää juosta 500 kilsaa. Olin käynyt lenkillä ja jumpissa epäsäännöllisesti, ja päätin kokeilla juoksua ainakin sen 500 kilometrin verran. Blogin kirjoittamisen aloitin siksi, että saisin ajatukseni ja treenit kirjattua jonnekin muistiin.

Alussa kirjoittelinkin lähinnä lenkeistä, niiden pituuksista ja vauhdeista. Välillä tuntui vaikealta kirjoittaa vain omista tekemisistä, kun vapaa-aikanani olin tiiviisti mukana myös molempien lasten harrastuksissa joukkueenjohtajana, huoltajana tai muuten vain kuskaajana ja kannustajana. Usein piti oikein miettiä, että mikä on minun omaani elämääni ja mikä lasten. Vähitellen se raja onneksi löytyi.

Sain houkuteltua myös Amerikassa asuvan siskoni ja mieheni mukaan kirjoittamaan, ja blogin alkuvuosilta löytyykin muutamia Ninan ja Petrin kirjoituksia. Pikku hiljaan heidän kirjoittamisintonsa laantui, ja Kaukomarasta tuli minun oma blogini. Blogin nimi liittyy meidän kolmen silloiseen haaveeseen juosta yhdessä maraton jossain oikein kaukana.

Juoksussa 500 kilometrin rajapyykki tuli ja meni, ja jatkoin juoksemista. Olin ilmoittautunut maratonkouluun,ja siellä ummistin aktiivisesti korvani aina, kun puhuttiin siitä miten hyödyllistä juoksijan olisi harrastaa muitakin lajeja mm. välttääkseen rasitusvammoja. Halusin vain juosta. Suuri haaveeni maratonista ei toteutunut vielä 2009, sillä pari viikkoa ennen Helsinki City Marathonia selässä pullistui välilevy ja tuli pakollinen usean kuukauden mittainen juoksutauko.

Nyt olikin yhtäkkiä pakko löytää korvaavia lajeja. Uinti ei sattunut selkään, joten osallistuin syksyllä 2009 vapaauinnin tekniikkakurssille tähtäimessä triathlon. Laji oli kiinnostanut minua jo jonkin aikaa. Olin kokeillut sitä jo pari kertaa mökillämme kavereiden kanssa järjestämissämme leikkimielisissä kisoissa. Ensi kosketuksen lajiin taisin saada 90-luvun alussa Sysmässä, kun osuimme sattumalta paikalle johonkin kylätriathlontapahtumaan. Vieläkin muistan miten hienolta näyttivät järvestä melkein suoraan pyöriensä päälle nousevat triathlonistit.

Koska halusin oppia lisää lajista ja tavata muita siitä innostuneita ihmisiä, liityin Helsinki Triathloniin keväällä 2010. Ensimmäiseen kuntopiiriin osallistumista varten taisin kerätä rohkeutta parikin viikkoa, ja onneksi lopulta uskalsin. Samantien pääsin mukaan myös seuran uintitreeneihin, kevätleirille ja harjoituskisoihin. Ostettuani märkäpuvun ja maantiepyörän samana kesänä pääsin osallistumaan ihka ensimmäiseen, mieleeni pysyvän muistijäljen jättäneeseen kisaan: Kisko-triathlonin perusmatkalle. Oli niin kuuma ja minä niin puhki!

Ensi kesä on viides triahtlonkesäni. Suunnitelmissa on osallistua mm. kahteen puolimatkan kisaan Joroisilla ja Tahkolla. Jo reilun parin vuoden ajan treeniohjelmani on tehnyt seurakaveri Jupis. Se on mukavaa, sillä minulle jää vain se paras osuus eli itse treenaaminen. Tähän saakka kuntohuipun ajoittaminen kesän tärkeimpään kisaan on onnistunut tosi hyvin, ja olen päässyt ylittämään ja yllättämään itseni moneen otteeseen.

Blogissani olen näiden vuosien aikana kirjoittanut monesta triathloniin ja treenaamiseen liittyvästä asiasta. Viime aikoina olen postannut pari-kolme kertaa viikossa. Blogiin on tullut vajaat pari tuhatta kommenttia, joiden lisäksi olen saanut joitakin ilahduttavia yhteydenottoja yksityisestikin. Blogin myötä olen myös tutustunut todella mukaviin uusiin ystäviin. Kiitos teille kaikille!


Nyt tuhannennen postauksen yhteydessä on varmaankin hyvä hetki järjestää blogin ihka ensimmäinen arvonta. Siihen voit osallistua kirjoittamalla kommenttiboksiin maaliskuun loppuun mennessä jotain itsestäsi; mitä harrastat, mistä haaveilet, miten löysit blogiini tai jotain muuta kivaa. Vastaajien kesken arvon huhtikuun alussa yhden 50 euron lahjakortin Velo & Oxygeniin. Voittaja voi käyttää sen myös verkkokaupassa, jos ei pääse paikan päälle. Lahjakortin ostin ihan omilla rahoilla. Sellainen kytkös minulla Velo & Oxygeniin kuitenkin on, että poikani aloittaa siellä osa-aikatyöt kirjoitusten päätyttyä maaliskuun lopulla.

Vastaa ja voita, olisi kiva kuulla sinusta!

27 kommenttia:

 1. Samansuuntainen tausta minullakin: 2009 innostuin juoksemisesta, tähtäimenä maraton. Triathlonin pariin 2010 :) Minulla ensi kesä on viides triathlonkesä. Puolimatkalla Joroisilla nähdään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh, siis sittenkin neljäs triathlonkesä kun lasken oikein. Syksyllä 2010 vasta aloin opetella vaparin tekniikkaa.

   Poista
 2. Arvonnassa mukana. Minulle tulossa on neljäs triathlonkesä - tosin 2011 osallistuin vain HElsinki city triathloniin enkä osannut yhtään uida. :D

  VastaaPoista
 3. Olen seurannut blogiasi varmaan sent 1,5 vuotta. Seuraan blogeja, joiden kirjoittajat harrastavat triathlonia. Lajia, johon hurahdin itsekin n. kaksi vuotta sitten. Näistä teksteistä saa paljon inspiraatiota omaan treenailuun ja muuhunkin lajiin liittyvään. Mukavaa on myös törmäillä blogin kautta tutuiksi tulleisiin ihmisiin livenä :-)

  VastaaPoista
 4. Terveisiä Washington DC:stä! Jäin koukkuun blogiisi "triathlonsiskojen" foorumin kautta. Täällä etänä treenaillessa on ihan mahtavaa lukea tervejärkisiä treenausjuttuja suomeksi. Mun juoksuharrastus alkoi suunnilleen 2006, nyt toinen triathlon-kesä edessä. Koska täältä asti en Joroisille ekalle puolikkaalle pääse, tähtäimessä on viikkoa aiemmin Musselman New Yorkin osavaltiossa. Jännää!

  VastaaPoista
 5. Moi Pia!!! Minut jo tunnetkin, liityin Helsinki Tritahloniin syksyllä 2011, olit silloin jäsenrekisterinhoitaja tai jotakin. Ilman minkäänlaista urheilutaustaa läksin triathloniin, muuten olisin varmaan minäkin alkanut juosta, mutta 2010 kasahti välilevy selästä... Ylipainoakin oli reippaasti enemmän kuin nyt ja ajattelin, että jotakin on tehtävä. Telkusta tuli elokuussa 2011 (muistan kirkkaasti) ohjelma "Fab Five" jossa tuunattiin läskiä miestä harrastamaan triathlonia. Mä keksin, että jos tuo niin miksen minäkin. Tällä tiellä ollaa, tuleva kesä on toinen "varsinainen" triathlonkesä, menossa varmaan parille perusmatkalle ja heinäkuussa IRONMAN 70.3 Haugesund :D

  VastaaPoista
 6. Jee! Onnea tonnista! Mä löysin sun blogiisi, kun me tavattiin HelTrin uintitreenien jälkeen kisa-asujen sovituksessa, ja sä löysit mun blogiini. En kyllä tiedä, miten Mutta heti aloin seurata. Taidat olla toinen tai kolmas mun löytämäni tri-blogi.

  Mä harrastan triathlonin lisäksi multisportia. Mulla on ensi kesänä kolmas oikea triathlonkesä. 2011 kävin minäkin kokeilemassa Helsinki City Triathlonia, kuten porttiteoriamaisesti kuuluu. Sitä en siis vielä laske, koska se oli aika ex-tempore-kokeilu. Ennen triathlonia pelasin korista.

  VastaaPoista
 7. Tonnionnittelut! :D Tottahan arvontaan pitää osallistua. ;) Sä oot se henkilö, joka antoi mulle sysäyksen triathloniin tai siis ymmärryksen siitä, että tätä lajia voi harrastaa muutkin kuin superihmiset. Eli ihan tavalliset ihmiset. :) Oon lukenu siis blogiasi ainaskin kolme vuotta, ja jonkun muun blogin kautta tänne eksyin.

  VastaaPoista
 8. triathlonin takia olen lukenut, kun se on lähellä sydäntä.

  onnea hurjasti, on hieno määrä ja tuohon määrään on kertynyt hienoja postauksia!

  terveys1(at)wippies.fi

  VastaaPoista
 9. Itselläni kolmas tri vuosi aluillaan. Kaksi vuotta sitten GoExpossa päätin, että jos teräsmieskin, niin kyllä minäkin. Ei sitä nyt huonommaksi voi jäädä :D Haaveenani on se täysmatka. Jos homma etenee niin kuin olen suunnitellut, niin ensi vuonna puolikkaalle sitten täysmatka sitä seuraavan vuonna eli parin vuoden päästä.
  Reipas vuosi sitten aloin itsekin kirjoittamaan blogia, vähän samalla ajatuksella, että pitäisin jollain tavalla jotain kirjaa tekemisistäni. Blogisi taisi olla ensimmäisiä joihin tutustuin saman aihepiirin alueelta.

  VastaaPoista
 10. Tuhannesti onnea, osallistun arvontaan!

  Olen vielä elossa ja luen vielä blogeja, vaikka en omaani juuri nyt olekaan innostunut kirjoittamaan :)

  VastaaPoista
 11. Löysin ihan sattumalta blogiisi ja tätä on mukava lukea, koska itse olen aloittelemassa juoksuharrastusta :) Mukana arvonnassa!
  -Noora-

  VastaaPoista
 12. Oi, hurjasti tullut siis jo kirjoteltua!
  Mahtava arvonta, osallistun siihen.
  Harrastan lenkkielyä, kesällä pyöräilyä ja rakastan tanssia ja kuntoilua ylipäätänsäkkin!
  jelena.nieminen@hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Olen innostunut juoksusta ja juoksemisen lisäksi rakastan ryhmäliikuntalajeja! linnuton.puu@hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Kiitos elämäniloisesta blogistasi. Tykkään seurata urheilu-aiheisia blogeja, sillä niistä saa kipinää ja inspistä omiinkin treeneihin. Arvontaan osallistun ilomielin ^_^ kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Hei. Olen Tero. Harrastan triathlonia, hiihtoa ja kuntoutumista. Haaveilen vielä onnellisemmasta ja tasapainoisemmasta elämästä. Blogiisi törmäsin muistaakseni kun etsin tietoa Helsinki Triathlonista tai triathlonista ylipäätään. Ja mukana siis.

  VastaaPoista
 16. Moi! Mun blogiin oletkin tainnut joskus törmätä kun asiasta viime syksynä puhuttiin, mutta tosiaan, käytännössä kolme kesää takana ja neljäs! jo alkaa, vaikken voi uskoa sitä. Ekana vuonna puolikas (2011), tokana vuonna täysi matka (2012) ja kolmantena eli viime vuonna puolikas jo systemaattisemmin eli lue, säännöllisesti treenaten, kai se tuloskin vähän parani, kun pari tuntia lähti puolikkaan ajasta pois. Aiempaa pohjaa kestävyydestä ei ole, ja nykyään triathlonin lisäksi kiipeily koukuttaa, vaikka nykyään aikaa jää sille selvästi vähemmän. Yksi parhaista asioista triathlonissa on sen yhteisöllisyys, joten tietysti mulla on sunkin blogi kirjanmerkkipalkissa! :)

  VastaaPoista
 17. Moi Pia!
  Onnea aktiiviselle blokkaajalle!Olen seurannut blokiasi jo vuosien ajan , mukaavaa lukemista on riittänyt ja kirjoitat aktiivisesti ilman pitempiä taukoja. Itse olen harrastanut riatloonia jokusen vuoden , mutta ensi kesänä ajattelin keskittyä enemmän kalastukseen ,mökkeilyyn ja sitten kattelen mitä alkaisi isona tekemään . Terveisin Kona-Petteri 50v

  VastaaPoista
 18. Moi! Itselläni on nyt viides liikunnallinen vuosi menossa, sitä ennen olinkin 35 vuotta "taper"-moodissa :) Blogiisi taisin törmätä ensimmäisen kerran joskus 2010 vuoden alussa. Kiitos teksteistäsi ja tsemppiä treeneihin ja kesän koitoksiin!

  VastaaPoista
 19. minäkin haluan mukaan arvontaan :) ensimmäinen triathlon kesä on vasta tulossa, liekkö vielä ensi kesänä mutta haaveissa siintää. Työt, opiskelut ja lapset vaikeuttaa harjoittelua. Tällä hetkellä lähinnä juoksen ja välillä yritän harrastaa myös muita lajeja. Jospa taas juoksutapahtumia tulisi ensi kesänä lisää plakkariin. Blogiisi olen törmännyt jonkin toisen triathlon blogin kautta.

  VastaaPoista
 20. Blogisi kannustaa liikkumaan, kiitos siitä! Rakastan lenkkeilyä ja kesällä pyöräilen paljon. :) Kuntosali olisi tarkoitus aloittaa mahd pian.

  Osallistun arvontaan mielelläni!!:)

  irmeli.nieminen@hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Olen nuori opiskelija, jonka intohimot keskittyvät tavoitteelliseen polkupyöräilyyn ja rakkaisiin ihmisiin.
  Mukana arvonnassa. :)
  jelluna8@hotmail.com

  VastaaPoista
 22. Löysin sattumalta blogiisi joku aika sitten, itse olen innokas lenkkeilijä ja kuntosalilla kävijä. -Maikki-

  VastaaPoista
 23. Blogiisi osuin googlaamalla trainereita ja innostuinkin lukemaan juttujasi enemmänkin. Aina olen urheillut, mutta uutta intoa sain vuosi sitten, kun keksittiin työkavereiden kanssa osallistua Spring Adventureen. Vanhalla hybridillä jotkin pätkät oli hiukkasen haastavia, mutta päästiin kuitenkin maaliin. Samalla innostuin asettamaan muitakin tavoitteita ja juoksin ensimmäisen maratonini Nuuksiossa elokuussa 2013. Maastopyörän hankin viime kesänä ja nyt tänä keväänä sitten maantiekiiturin. Josko työmatkoihin saisi sillä mukavasti lisää nopeutta... ;) Osallistumme tänäkin vuonna Spring Adventureen, eli ilmeisesti pääsemme siellä taistelemaan sijoituksista. :)

  VastaaPoista
 24. Onnea komean postauslukeman saavuttamisesta! Päädyin blogiisi vuosia sitten etsiessäni hyvää excel-pohjaa harjoituspäiväkirjalle. Kirjoituksesi ovat motivoineet liikkumaan ja tarjonneet hyviä oivalluksia ja ajatuksia. Minulle kaikkein tärkeintä oli lukea uintikurssiesi alkumetreistä. Niiden ansiosta rohkenin itsekin altaaseen vankoissa oppimisaikeissa ja nyt uinti on yksi rakkaimmista lajeistani. Kiitos kun kirjoitat!

  VastaaPoista
 25. Harrastan itsekin triathlonia joten sitä kautta ja sen vuoksi blogiasi alkanut seuraamaan :)

  teekoo81(at)gmail.com

  VastaaPoista
 26. Onnea! Harrastan itse monipuolisesti liikuntaa. Juoksen, uin, suunnistan ja talvella hiihdän. Blogisi löysin joskus jonkun toisen urheilublogin kautta.
  isontalonpoikii@gmail.com

  VastaaPoista