sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Lauantai

Eilen muutin ihka ensimmäisen kerran treenisuunnitelmiani Omegawave-lukemien vuoksi. Jostain syystä leposyke oli aamulla kymmenisen lyöntiä korkeammalla kuin tavallisesti. Tunsin tietysti itsekin, ettei olo ollut ihan paras mahdollinen, ja että kannattaisi varmaankin tehdä jotain kevyempää. Ehkä kehossa oli jotain viruksenpoikasta.

Niinpä suunnitellun Wattbike-testin sijaan pyöräilin Pirkkolaan katsomaan kun seurakaverit lähtivät juoksemaan viimeistä kuukausittaista kuuden kilometrin raastoa. Huhtikuussa sama lenkki juostaan sitten vähän isommalla porukalla osana HelTri-cuppia ja silloin ajattelin itsekin olla viivalla. Argh jo etukäteen. Pirkkolan hiekkakolmonen on melko mäkinen, ja tuossa kisassa se ehditään juosta pariinkin kertaan.

Ei ole enää tarvetta nastoille, vaihtohommia tiedossa.
Maastopyörässä on tähän saakka ollut alkuperäinen, melko huonolta tuntuva satula. Missään kohdassa ei ole oikein ollut hyvä istua. Ajattelin kokeilla maantiepyörään pari vuotta sitten hankkimaani Selle Italia Divaa nyt maastopyörässä. Pete teki tarvittavat vaihtohommelit, ja jo parinsadan metrin ajelun jälkeen ero entiseen oli selvä; kuin sohvalla ajelisi. Ei tarvinnut jatkuvasti siirrellä pyrstöä eestaas, vaan hyvä paikka istuinluille löytyi ensi-istumalta. Taidan tilata jo toisen samanlaisen satulan maantiepyörään, siinä kun on nyt vain satulatolppa.

Illansuussa ajelimme Liikuntamyllyyn Helsinki Triathlonin järjestämään märkäpukukokeiluun. Saunojen yhteydessä on 17 metrin allas, ja sen ympärillä oli 4-5 maahantuojaa joiden pukuja sai sovitella. Tyydyin kokeilemaan vain Sailfishin G-range -pukua, josta olen kuullut paljon hyvää. Painon ja pituuden mukaan minulle sopiva koko olisi Small Medium, ja se menikin päälle yllättävän helposti. Jo tässä vaiheessa epäilykseni heräsivät, sillä olen tottunut hienoisesti hikoilemaan jo pukua pukiessa. Neopreeni oli ohuempaa ja ehkä joustavampaankin kuin omassa TYRrin puvussani. Uiminen puvussa tuntui tosi helpolta, mutta liu'ussa tunsin miten hihaan meni vettä. Minusta se ei ole hyvä juttu, vaikka maahantuojan edustajan mukaan siitä ei haittaa olisikaan. Pienempää kokoa ei ollut kokeiltavaksi, en tiedä olisiko se sitten ollut kuitenkin parempi.

Kaverin kanssa testaamassa.
Paikalla oli todella paljon porukkaa, ja aika moni oli kuullun perusteella ostamassa ensimmäistä pukuaan. Välillä altaassa oli niin monta innokasta kokeilijaa, ettei pieniltä törmäyksiltäkään vältytty.  Enemmän pukuja kokeilleet löysivät niistä todella paljon eroja, mm. kelluttavuudessa ja leikkauksissa. Pete tilasi itselleen juuri tuon G-rangen, hänelle siitä löytyi juuri sopiva koko. Hieno tilaisuus, toivottavasti toistuu!

Tänään edessä on sitten tuo eilen skippaamani Wattbike-testi, kun aamulla olo ja leposyke ovat olleet taas normaalit. Meinaan ensimmäistä kertaa mennä Pirkkolaan ajelemaan ja sen jälkeen vielä tekemään pienen palauttavan uinnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti