sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kalustotasoitusta

Ensimmäistä kertaa tänä vuonna pääsimme Peten kanssa pyörillä maantielle. Aurinkokin paistoi ainakin ajoittain. Pete oli reipas ja lähti pyörällä liikkeelle kotipihalta. Minä valitsin helpomman tien ja ajoin treffipaikalle Oittaalle autolla maantiepyörä kyydissä. Maantiepyörän renkaat eivät kestä sepeliä, eikä kevyen liikenteen väyliä ole täällä päin vielä harjattu. Pyörä oli onneksi viime syksyn jäljiltä niin hyvässä kunnossa, ettei tarvinnut muuta kuin pumpata renkaat ja hypätä satulaan.

Oittaalta ajoimme Velskolaan, Takkulaan, Lepsämään ja sieltä vielä jonkun matkaa Selkiin päin ja samaa reittiä takaisin. Myötätuulessa pyörä tuntui liikkuvan kuin lentäen, eivätkä Velskolan mäet ehkä tuntuneet ihan niin pahalta kuin viime vuonna. Taisin saada aika paljon kalustotasoitusta, kun minulla oli alla kapeat ja sileät renkaat ja Petellä puolestaan leveämmät röpelöiset kumit ja niiden alla vielä pistosuojausnauhaakin. Renkaiden rullauksessa oli todella iso ero, ja minulla meno siksi paljon kevyempää.


Eväänä minulla oli PowerBarin Green Apple -geeliä, ja se oli kylmänäkin ihan just niin pahaa kuin muistinkin. Onneksi mukana oli muutama PowerBar Vanillakin ja yksi GU Espresso Love. Harmi, että Tahko Triathlonissa juoksuosuuden kofeiinipitoinen geeli on just tuo Green Apple. Täytyy sinne varmaan ottaa pari omaakin geeliä mukaan.


Siinä se ihana maantiekonkeli lepäilee! Kamalan väriset nuo pullot, mutta sopivat onneksi takin väriin.

Eilen kävimme GoExpossa, ja samalla kurkkasimme myös Kuva & kamera -messujen antia. Satuimme parahiksi paikalle Vesa Koivusen Urheilukuvaus-luennon alkuun ja jäimme sitä kuuntelemaan. Niinpä en ihmetellyt, että Pete osasi heti ottaa minusta kuvan, jossa päästä näyttää kasvavan pylväs. Kas näin:


Ostin Vesan Urheilukuvaus-kirjan, ja olen sitä vähän jo selaillutkin. Se olikin ainoa ostokseni messuilta. Toivottavasti saan valokuvauskipinän taas syttymään, kun kuvaaminen on jäänyt liian vähiin viime aikoina.

Reilun viidenkymmenen kilsan lenkin päätteeksi pakkasimme molemmat pyörät autoon (mahtuivat kun irrotimme eturenkaat) ja kävimme lounaalla (keittolounas+salaatti 9,50) Oittaan kahvilassa. Kahvilassa on nykyään lähes aina mukavasti porukkaa, ilmeisesti vieressä olevan Angry Birds -puiston ansiosta. Mukava lenkki, lähtisin vaikka heti uudestaan jos jaksaisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti