lauantai 2. elokuuta 2014

Kauden viimeinen Rykäsy

Heti aamuyhdeksältä oli kauden viimeisen Helsinki Triahtlonin harjoituskilpailun, Rykäsyn lähtövihellys. Olimme Peten kanssa paikalla juuri kreivin aikaan, mutta hänelle tuli vähän kiire, kun Feltin takakumi olikin tyhjentynyt. Pienellä pumppauksella hän sai sen kuntoon ja ehtipä hakea vielä autoon unohtuneen kypäränkin ennenkuin piti lähteä uimaan. Kisan jälkeen kumi oli muuten taas tyhjä, Petellä oli onnea ettei se tyhjentynyt ainakaan kokonaan pyöräilyosuudella vaan ilmeisesti vasta telineessä sen jälkeen.

Uin ilman märkäpukua, kun vesi oli niin lämmintä. Halusin myös kokeilla, millaista on uida kisapuvussa vähän isommassa lähdössä. Ryhmityin vähän oikealle toiseen riviin, ja jo paikallaan ja pinnalla pysymiseen tuntui menevän aika paljon enemmän energiaa ilman märkäpukua. Onneksi lähtövihellystä ei tarvinnut odottaa kamalan kauan.

Heti lähdön jälkeen tuntui parin minuutin ajan kuin olisin sittenkin ollut aika keskellä. Eteen ei päässyt ja takaa tultiin päälle. Ilman märkäpukua uidessa jalat tuntuvat vajoavan vieläkin syvemmälle, kun joku ui niiden päälle. Samoin muut tuntuvat olevan enemmän "iholla" kuin märkäpuvulla uidessa, ja niinhän he ihan oikeasti ovatkin.

Ekalla poijulla näin yllätyksekseni Peten. Aika harvoin sitä uidessa ehtii tyyppejä tunnistamaan, varsinkin kun meillä tänään oli kaikilla seuran antamat valkoiset tai keltaiset uimalakit. Peten uintityyli on kuitenkin minulle jo niin tuttu, että tunnistan sen vähän isommassakin porukassa. 

Ekalta toiselle poijulle ja rantaan uinti sujui omaan tahtiin mukavasti. Aikaa uintiin meni 13:47, vajaat pari minuuttia kauemmin kuin heinäkuun Rykäsyssä. Joku kyllä sanoi, että matkakin olisi ollut tänään hieman pitempi kuin vajaa kuukausi sitten. Omaa tietoa tästä ei ole, kun en saanut mittaria käyntiin lähdössä ja se akku loppui pyöräilyn aikana muutenkin.

Vaihdossa olikin sitten helpompaa, kun ei tarvinnut kuin laittaa lasit ja kypärä päähän ja kengät jalkaan. Taisin siinä vastaavasti säästää joitakin kymmeniä sekunteja. Pääsin liikkeelle ylämäkeen helposti, kun olin muistanut laittaa pienen vaihteen päälle. Ekalla kierrokselle takaa tuli ohi aika monta pyöräilijää, miehiä enimmäkseen. Toisen kierroksen ajoin melkein kokonaan noin 10 metrin päässä edellä ajavasta miehestä, ja se kyllä helpotti pyöräilyä melko paljon. Pyöräilyaika parani vähän viime kerrasta, ja oli nyt 41:24.

Juoksuun lähdin hyvissä voimissa, kun olin pyöräilyosuudella saanut juotua koko pullon (0.75 l) urheilujuomaa. Luulin juosseeni kovempaa kuin viimeksi, ja siihen nähden vajaan minuutin edelliskertaista hitaampi juoksuaika (30:59) oli kyllä hienoinen pettymys. Loppuaika oli 1:26:11, reilun minuutin hitaampi kuin kolme viikkoa sitten samalla matkalla.

Poislähtiessä nappasin pari valokuvaa. Ensimmäisessä Helsinki Triathlonin kisakatos Kuusijärven rannalla


ja toisessa meidän pohkeet kisanumeroineen. Taisivat laittaa kilpailijat aakkosjärjestykseen, kun oltiin 1 ja 2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti