perjantai 19. syyskuuta 2014

Maratonin aattona

Huomiseen Rantamaratoniin valmistautuminen on mennyt ihan suunnitellusti. Tiistaina kävin juoksemassa lyhyen vauhtileikittelylenkin ja eilen puolen tunnin herättelylenkin. Muuten olen ottanut rauhallisesti, työmatkatkin mennyt julkisilla. Keskiviikkona ja torstaina tankkailin maltolla ja lakulla, tänään olen syönyt normaalisti. Töissä kesken päivän mielessä välähti yhtäkkiä, että se maratonhan on jo huomenna! Silloin tunsin vatsassa pienen jännityksen kouraisun. Muuten ei ole kamalasti jännittänyt, vaikka juoksu aika paljon mielessä onkin ollut.

Työpäivän jälkeen lähdin maastopyörällä hakemaan kilpailunumeroa ja paitaa Otaniemestä. Ajoin rantoja pitkin viitisen kilometriä Otahallille, ja kylläpäs tuntui ihanalta ajaa pyörällä muutaman päivän tauon jälkeen, vaikka olinkin liikkeellä farkuissa ja lenkkareissa. Jo menomatkalla näin maassa valkoista viivaa siinä mistä reitti menee.

Jonoja ei Otahallilla enää puoli kahdeksan maissa ollut, ja sain nopeasti oman kirjekuoreni ja juoksupaidan. Intersportilla ja Pumalla oli omat myyntipisteensä Otahallissa, ja kaikkea kivaa juoksuun liittyvää kampetta näytti olevan kaupan. Pystyin kuitenkin ohittamaan houkutukset, koska en juuri nyt ihan oikeasti tarvitse mitään.

Pyörä oli tallessa siinä mihin sen olin lukinnut. Hämärtyvässä illassa ajoin juoksureittiä kotiinpäin vähän pitempääkin kun olisi ollut tarpeen, se kun vaan tuntui niin kivalta.

Lähtö on tästä.

Reilun kilsan päästä Rantaraitille hetkeksi.

Kehä I:n laitaa.
Kotona laitoin juoksuvaatteet valmiiksi, geelit Spibeltteihin ja huulirasvan shortsien takataskuun. Nyt on kaikki jo melkein valmista! Olen iloinen, että muistin jo nyt laittaa talkkia sukkiin, yksi asia vähemmän huomiselle. Lähtöpaikalle ajan huomennakin pyörällä. Sen lyhyen pyöräajelun lisäksi ajattelin verrata 10-15 minuuttia ennen lähtöä.


Nyt on kaikki tarvittava tehty, ja vajaan kuudentoista tunnin päästä on lähtö! Tunnelmat ovat positiivisen odottavat: ykköstavoite on uusi oma ennätys, kakkostavoite maaliinpääsy.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Ninni! Voi kun olis yhtä kivaa kuin viime vuonna! Aika moni on kyllä sanonut, että eka maraton on paras. Saa nähdä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Iina! Puolimaratonin enkkaa en lähde hakemaan, mutta jos edes maratonin...

   Poista
 3. Mukavaa juoksua :-). Toivottavasti saadaan tänne kuvaa sinusta tuo ihana juoksuhame päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ehkä juoksu on mukavaa ainakin alussa. Jaa'a, kuvan kanssa voi olla haastavampaa kun ei ole kannustusjoukkoja matkassa. Ehkä sekin jotenkin onnistuu. Pidän mielessä!

   Poista
 4. Nautinnollisia ja lennokkaita kilometrejä sinulle! Raporttia odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Soile! Just lähdössä kisapaikalle. Vähän jo jännittää.

   Poista