tiistai 30. syyskuuta 2014

Polskis

Joitakin vuosia sitten kirjoitin ylös uintitreenejä ja printtailin niitä sitten varastoon. Minulla on niitä varten oma kansiokin, ja yleensä aina nappaan sieltä uimaan mennessä jonkun sopivan tuntuisen treenin mukaan. Ilman ohjelmaa en ui altaassa koskaan.

Vuosien saatossa on käynyt niin, että ne aikanaan printtaamani ohjelmat ovat käyneet vähän lyhyiksi ja jotenkin katkonaisiksi. Tuunailen ne vähän pitemmäksi lisäämällä metrejä alku- ja loppuverraan ja myös tekniikkaosioiden väliin. 

Lauantaina taas etsiskelin sopivaa programmia kansiosta, ja tuunaamalla sainkin kasaan aika kivan kahden ja puolen kilsan ohjelman. Se meni näin:

200 alkuverra
4x(25 delffareita, 50 vu 25 nyrkit 50 vu)
4x(25 kylkipotk 50 vu 25 yhden käden uintia 50 vu)
3x200 vu tauko 20" (100 hengitys joka 3., 100 hengitys joka 5.)
6x50 (25 sculling varpaat menosuuntaan 25 vu)
200 loppuverra

Lempparidrilini taitaa juuri nyt olla yhden käden uinti niin, että hengitän lepäävän käden puolelta. Se tuntuu aluksi vaikealta, varsinkin vasemmalla kädellä. Heti sen jälkeen huomaan kyllä eron varsinkin vartalon kierrossa. Kannattaa kokeilla! 

Jos mikään valmis tai edes tuunattu ohjelma ei innosta, uin vähän tekniikkaa alkuun ja sitten pääsarjassa 200 m lättäreillä, 200 m pullarilla, 200 m lättäreillä ja pullareilla ja 200 m ihan normivaparia. Matkoja voi muutella tai sitten uida koko sarjan vaikka kahteen kertaan. Oikein hyvällä tuurilla muistan ottaa myös kuminauhan mukaan ja uin heti alkuun jalat yhteen sidottuina 4x25 m. Se tuntuu aika tuskaiselta, kun jalat vajoavat lähes vertikaalisti pohjaa kohti.

Eilen maanantaina kävin uimassa yksin Tapiolassa, ja tein just tuon lättäri-pullarisarjan. Tekniikkaosioon yhdistelin vähän korkkiruuvia (*kaksi vetoa vaparia yksi selkää*) ja sellaista koordinaatioharjoitusta, jossa tehdään vaparin käsivedot mutta perhosuinnin delfiinipotkut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti