lauantai 25. huhtikuuta 2015

Länsiväylä-juoksun aattona

Huomenna juostaan taas meidän kotimaisemissa ja tutuilla lenkkipoluilla Länsiväylä-juoksu. Olen osallistunut siihen aikaisemmin kaksi kertaa: 2004 juoksin Petrin kanssa 16,5 kilsan pitemmän lenkin ja 2012 lyhyemmän noin kuuden kilsan pyrähdyksen.

Vuonna 2004 en ollut vielä saanut tätä mahtavaa kuntoiluherätystä, ja valmistautumiseni juoksuun oli varmasti ollut vähän heikkoa; ehkä muutama lenkki silloin tällöin. Loppuaika löytyi googlailemalla: 1.50:55. Ihana internet! Juoksuvauhtilaskurin mukaan kisavauhtini oli tuolloin 6:43 min/km, ihan linjassa myös muutaman (liian) vähällä harjoittelulla pre-triathlon-vuosina juoksemani puolimaratonin kanssa.

Tuosta yli kymmenen vuoden takaisesta juoksusta minulla on onneksi muistona hieno valokuva, muuten en olisi varmaan edes muistanut oikeaa vuotta. Pete oli tuolloin jo juossut muutaman vuoden tavoitteellisemmin, jokusen maratoninkin. Kuva on otettu Lehtisaaresta, josta matkaa maaliin on vielä pari kilsaa. Noilla tienoilla alkoi meno olla jo tosi raskasta, ja kanssani juossut Pete kehotti vaan lisäämään vauhtia loppukiriin, "kyllä sa jaksat". Ainakin kuvasta päätellen hänelle juoksu oli helppoa, minulla on kasvoillani väkisin kameraa varten tiristetty hymyntapainen irvistys.

Vuonna 2004.
Maaliin päästiin, mutta muistan olleeni niin väsynyt, etten juurikaan jaksanut osallistua keskusteluun, kun menimme ystävällemme syömään juoksun jälkeen.

Nyt yksitoista vuotta myöhemmin reitti on hieman pitempi, 17,3 kilometriä. Juoksuvaatteitakin on kertynyt sen verran paljon, ettei tarvitse juosta tuulipuvussa. Juoksunumeron ja muut tykötarpeet kävin jo eilen hakemassa Sellon Top-Sportista. Lähtöpaikalle on meiltä matkaa muutama kilsa, ja se taittuu kätevästi fillarilla.

Huomenna aion lähteä juoksemaan puolimaratonin tavoitevauhtiani. Juoksutreenit ovat keväällä jääneet melko vähälle jalkavaivojen vuoksi, enkä siksi ole varma riittääkö samaa vauhtia vielä viimeisillekin kilsoille. Mitään tankkausta en ole tehnyt, eikä noin lyhyellä matkalle varmasti tarvitsekaan. Pari geeliä otan mukaan evääksi.

Länsiväylä-juoksu on mukava kevään merkki. Asuessamme Pohjois-Tapiolassa reitti meni lähes ikkunamme alta ja silloin ihmettelimme isoa juoksuporukkaa aamiaispyödästämme. Viime vuosina olen muutamaan otteeseen pyörälenkiltä palatessani sattunut samaan risteykseen juoksijoiden kanssa, ja aina siitä iloisen juoksuporukan näkemisestä tulee hyvä mieli.

Sääennustus lupaa huomiseksi sadetta, mutta ehtiihän se vielä muuttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti