sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Länsiväylä-juoksu 2015

Sääennuste pitikin paikkansa ja tänään herättiin Espoossa sateiseen aamuun. Laitoin kamoja kasaan pikkuhiljaa, ja olin valmis lähtemään kisapaikalle heti puolenpäivän jälkeen. Menin nössösti autolla, koska satoi enkä halunnut heti kastella kamppeitani. Ennakoin myös olevani kylmissäni juoksun jälkeen, ja autolla pääsisin kotiin ja suihkuun nopeammin kuin pyörällä.

Juoksukamppeet

Otaniemessä vein kassin säilytykseen ja menin urheiluhalliin tekemään alkuverraa. Siellä oli mukavasti tilaa, ehkä kaikki eivät tienneet että sinnekin voi mennä. Juoksin joitakin kierroksia, tein vähän juoksutekniikkaa ja tapasin joitakin tuttuja. Yhden jälkeen lähdin ulos etsimään Peteä joka oli luvannut tulla lähtöön kannustamaan. Sadekin oli jo melkein loppunut, lämpötila oli varmaan jossain neljän-viiden asteen tienoilla.

Tässä yhden Juoksuklubi-kaverin kanssa. Taustalla suunnitellusti bajamajat.
Lähtölaukas pamahti klo 13:15. Ensimmäiset neljä kilsaa juoksin Jennin kanssa, kunnes hän meni menojaan. Ekan huoltopisteen jälkee ajattelin musiikin vähän piristävän, ja olinkin ihan oikeassa. Juokseminen alkoi tuntua kivemmalta, kun iPod toisti tsemppibiisejäni. Varmasti se huoltopisteellä ottamani geelikin vähän toi lisää virtaa. Reitti oli aika mäkinen, ja tuulisissa kohdissa tuli silloin tällöin vilu lyhyessä hameessa.

Toisella huoltopisteellä Munkkiniemessä otin vain urheilujuomaa, kun kylkeen oli välillä pistänyt eikä tehnyt mieli uutta geeliä. Yritin pitää hyvää juoksuvauhtia yllä ja loppua kohden se oli tietysti vaikeampaa. Ylämäissä tunnuin jäävän kanssajuoksijoita, mutta alamäissä sain heidät rullailtua taas kiinni.

Pete oli luvannut olla maalissa, ja näinkin hänet juuri kaartaessani stadionille. Hänen sormensa olivat niin kohmeessa, että kuvaus vähän myöhästyi. Näkyy siinä kuitenkin keskellä päivän asu keltaisine juoksuhameineen, vaikkakin kaukaa ja takaapäin.


Maalissa oli ajassa 1.38:34, kilsavauhdiksi tuli 5:42, aavistuksen hitaampi kuin olin toivonut. Kolmen viikon päästä pitää sitten jaksaa samaa vauhtia vielä joitakin kilsoja pitemmälle Helsinki City Runissa! Voi kun silloin olisi vähän lämpimämpi eikä tarvitsisi juosta märissä tossuissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti