maanantai 10. elokuuta 2009

Hyvä juoksunumero tarjolla

Nonnih - vasemman jalan vaivan syy selvisi tänään Teijan käsittelyssä: iskiasvamma! Iskiashermo on pinteessä selkärangan neljännen ja viidennen nikaman välissä ja kipu säteilee sieltä pakaraan, reiteen ja myös pohkeeseen. Kipuilu on siis hermo- eikä lihassärkyä. Tärkeä kysymys tietysti on, lähdenkö lauantaina juoksemaan Helsinki City Marathonia.

Olisi kyllä tosi kiva juosta, sillä reitti on mahtava ja kiertelee minulle rakkailla seuduilla. Onhan tässä jo vuosi treenattukin... Toisaalta iskiasvamma voi pahentua melkoisesti ja paraneminen entisestään pitkittyä, jos nyt juoksen sen 42 kilsaa. Teija suositteli ainakin viikon juoksutaukoa, jotta paraneminen lähtisi kunnolla käyntiin. Käveleminen sattuu edelleen; joudun varomaan askeleitani ja olemaan erikoisen tarkkana äkkinäisten liikkeiden varalta.

Asioita tarkkaan pohdittuani ja itseäni fiksumpien ihmisten kanssa juteltuani olen päättänyt olla juoksematta lauantaina tai itse asiassa minään muunakaan päivänä tällä viikolla. Loppujen lopuksi päätös ei ollut kauhean vaikea, koska jalka on niin kipeä edelleen ja Espoon Rantamaraton juostaan jo vajaan kuuden viikon päästä. Lisäksi parempi puoliskoni Pete lupasi tulla sinne huoltajaksi! Olisi myös kiva olla vielä lähdössä ihan kunnossa (ja juoksukykyinen), kyllä niitä kipuja ja kolotuksia varmasti tulee ihan riittämiin sitten matkan varrella.

Ennen kuin taas pääsen juoksemaan, täytyy päästä hikeen pyöräilemällä tai kävelemällä, jos se vaan on mahdollista. Tähän hymiö!

Juoksunumeron voi muuten kisatoimistossa siirtää jollekin toiselle 5 euron hintaan. Tiedätkö ketään, joka näin lyhyellä varoitusajalla haluaisi lähteä maratonille?

Vatsallaan ei muuten satu yhtään jalkoihin.

3 kommenttia:

 1. No voi, mutta hyvä päätös. Ei kannata vaivaisena juosta, jos haluaa mahdollisimman nopeasti vaivasta eroon.

  Enpä tiiä ketään maratonille haluavaa, lähinnä kaikki kauhistelevat tai ovat tuppisuita maratoinista puhuttaessa. =)

  Onpas teillä muuten hieno sohva ja seinä.

  Mutta hyvä järjestely toi, että juoksunumeron voi siirtää toiselle.
  Tuut kuitenkin varmaan paikan päälle kannustamaan miestäsi ja muitakin?

  VastaaPoista
 2. Ihailen kykyäsi pidättäytyä marasta! Huh, multa se ei onnistunut..

  Tekis mieli itte lähtee hauskoihin maisemiin, mutta jalka ei oo kunnossa ja Berliini on liian lähellä :( Laita juoksufoorumille ilmotus, jos oikeesti haluat siitä eroon..

  Hei, jos Espooseen on kuus viikkoo.. niin Berliiniinkin on! Jee!

  VastaaPoista
 3. Jaanaba, joo en halua enää enempää vammoja, tämänkin kanssa on kestämistä. Ehkä menen huomenna uudelleen lääkäriin, kun jalka tuntuu menevän vain huonompaan suuntaan nyt, kun istun toimistossa koko päivän. Ehkä jotain tehokkaampaa särkylääkettä?

  Tulen tottakai paikan päälle kannustamaan kaikkia juoksijoita ja toivottavasti todistamaan Peten neljän tunnin alitusta.

  Laura, päätös syntyi lopulta helposti, kun alkoi näyttää siltä, ettei jalka parane tarpeeksi nopeasti. Nyt tosiaan tähtään kanssasi samaan päivään 20.9. Ja jos ei silloin Espoossa niin Vantaalla 11.10. tai Ahvenanmaalla 25.10. Onhan näitä juoksuja...

  VastaaPoista