maanantai 3. elokuuta 2009

Lääkärissä

Sen verran alkoi tämä makoilu ja reiden poteminen jo ottaa pannuun, että menin Dextran päivystykseen vaivoineni. Siellä sattui olemaan päivystysvuorossa ortopediaan erikoistuva lääkäri, joten kävi hyvä tuuri. Reilun tunnin odottelun (josta osa onneksi Fazerin kahvilassa) jälkeen pääsin vihdoinkin lääkärin pakeille.

Ammattitaitoisen oloisesti lekuri jalkojani väänteli erilaisiin asentoihin ja päätteli lopuksi, että takareidet ovat kireät kuin viulunkielet, muuta vikaa ei löytynyt. Ehkäpä maratonharjoittelun viimeistely ja muu puuhailu on vaan ollut niille vähän liikaa. Juoksuharrastuksen aloittavilla naisilla voi kuulemma (reisi)lihasten kasvun myötä myös lantion asento muuttua. Voisikohan myös piriformis-vaivani johtua siitä? Takareisien venytykset hän kehoitti tekemään siksi suoralla selällä. Lääkkeeksi määrättiin Buranaa sekä pyöräily- ja kävelylenkkejä ja venyttelyä tälle viikolle. Ensi viikolla voin sitten kokeilla juoksua ja mennä maratonille, jos siltä tuntuu. Mahdollista kuulemma on, että takareidet kramppaavat maratonilla. Sillehän ei sitten enää voi mitään. Jos en pääse Helsingissä maaliin, yritän sitten uudelleen Espoossa syyskuussa. Kyllä se tästä iloksi muuttuu!

Keskiviikkona pääsen onneksi Teijan käsittelyyn, takareidet tuntuvat varmasti jo torstaina paremmilta. Voi kun pääsisin jo juoksemaan!

5 kommenttia:

 1. Ärsyttäväähän tuommoinen on kun ei pääse liikkumaan vaikka tekis mieli, mutta nyt vaan kärsivällisyyttä peliin. Pidän sulle hirmuisesti peukkuja HCM:ään (ja tuun kattomaankin ja hurraamaan :)

  VastaaPoista
 2. No on. Nyt alan vähän ymmärtää mistä puhutaan kun sanotaan, ettei pää kestä... Tänään on jo onneksi parempi päivä, Buranallakin pääsee näköjään pitkälle.

  Kiitos tsemppauksesta, on varmasti mahtavaa nähdä tuttuja kasvoja radan varrella. Meinaan lähteä juoksemaan 4,5 ja 5 tunnin jänisten välissä, ehkä vähän lähempänä viittä. Katsotaan sitten, miten käy!

  VastaaPoista
 3. No pahus, toivottavasti helpottaa ennen Hesaa.
  Muistan kun olin viime vuonna välillä paniikissa, että jos sairastun enkä voi juosta maratonia. Nyt olen onneksi tajunnut tuon, että voin juosta seuraavan mahdollisen maratonin mikäli este 15.8. jostain syystä tulee.

  Paranemista sun takareisille.

  VastaaPoista
 4. Jaanaba, mäkin mietin eilen siellä Dextran päivystysjonossa, että varmaan kaikilla muilla on joku sikalenssu ja että mä saan sen nyt varmasti. Toivottavasti mikään ei kuitenkaan tarttunut...

  Ja onhan niityä juoksuja - Pete keskeytti viime vuonna just HCM:n ja juoksi sitten maaliin Espoon Rantamaratonilla.

  VastaaPoista
 5. Voi että, ikävä kyllä pystyn kanssa samaistumaan tohon tunteeseen, kun pää ei meinaa kestää. Toivottavasti toivut ens viikkoon mennessä. Kipeänä ei kyllä kannata lähteä välttis juoksemaan.. Ettei tuu sit pitempi paussi..

  VastaaPoista