tiistai 18. elokuuta 2009

Uusia maratonsuunnitelmia

Kävin taas tänään Teijalla hoidettavana. Kohta on mennyt kolme viikkoa juoksematta, ja näyttää siltä, ettei vielä viikkoon-kahteen juostakaan. Jalkaan sattuu edelleen, ja etenkin sukkien laittaminen on vaikeaa. Joka päivä se sujuu kuitenkin helpommin, ja paraneminen edistyy. Istuminen on vieläkin pahinta, varsinkin töissä yritän jaloitella tämän tästä. Haluan vaivan paranevan kunnolla ennenkuin alan taas rasittaa jalkaa juoksemalla.

Pyöräily on nyt korvannut juoksutreenit. Kävin pyöräilemässä torstaina ja sunnuntaina, huomenna olisi tarkoitus pyöräillä vähän pitempää reittiä töihin kuin normaalisti. On tosi kiva päästä taas hikeen, ja mukavaa myös kun tunnen taas tekeväni jotain juoksukunnon kehittämiseksi. Muuten on olo kyllä ollut aikamoista makoilua.

Rantamaraton saattaa sittenkin tulla eteen vähän liian nopeasti, koska paraneminen etenee tuskallisen hitaasti. Siksipä aloimme eilen miettiä suunnitelmaa C. Mielenkiintoisin vaihtoehto olisi Kankaanpään maraton 17.10. Siihen on vajaat kaksi kuukautta, eli ehtisin todennäköisesti treenata siihen useamman viikon eikä maratonilla tarvitsisi enää arvuutella, kestääkö jalka. Vielä kolme hyvää asiaa ajankohdan lisäksi: ei aikarajoitusta, lähtö aamupäivällä ja maratonuntuvikoille erikoispalkinto...

Kannustusjoukotkin ehkä innostuisivat reissusta, jos vielä saisimme varattua majoituksen Ikaalisten kylpylästä. Sieltä matkaa Kankaanpäähän on vain viitisenkymmentä kilometriä.

4 kommenttia:

 1. Onpa sitkeä vaiva, ajattelin että se menis ihan pienellä levolla vaan ohi! Oot kyllä viisas kun olet turhia juosematta ja kuitenkin pyöräillyt sen tilalla.

  Kankaanpää kuulostaa hyvältä tapahtumalta ja ajankohdalta ja extrapalkinto untuvikolle vielä paremmalta :)

  VastaaPoista
 2. Hei, siellähän olis kymppi kanssa, vois itsekin harkita ;) Tsemppiä paranemiseen!

  VastaaPoista
 3. Laura, sitkeä on. Teija sanoi paranemisen voivan kestää 1-2 kk, työterveyslääkäri väläytteli niinkin kamalia lukuja kuin 3-6 kk! Nyt mulla on mennyt 3 viikkoa, joten vielä kestää ennenkuin pääsen juoksemaan.

  Juliana, no sehän oliskin hienoa nähdä Kankaanpäässä juoksun merkeissä! Mun osallistuminen ei ihan vielä ole satavarmaa tosin, koska jalka ei edelleenkään ole kunnossa.

  VastaaPoista
 4. Korvaavaa siis sullakin tiedossa! On tää kyllä, luulis, että vaan huippu-urheilijoilla tämmösiä ongelmia. Ehkä me sit ollaan huippu-urheilijoita :)

  Voimia sulle (henkisesti) korvaavien harjotteiden suorittamiseen!

  VastaaPoista