sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Jäässä!

Taas yksi hieno talvipäivä! Pete lähti hiihtämään pitkää lenkkiä Oittaalle, Solvallaan ja ties minne, minä taas suuntasin lyhyemmälle pätkälle ihan lähimaastoon. Mankkaan kaatopaikkaa kunnostetaan, ja sen päälle rakennetaan golf-kenttä. Kaikki tämä meiltä reilun kilsan päässä. Golfin peluu ei kuitenkaan ole suunnitelmissa, mutta klubilla voisi tietysti joskus käydä syömässä, jos se on kiva.

Hiihdin meiltä Tapiolaan ja siellä pari kierrosta Silkkiniityn ympäri. Palatessani tein vielä pienen lenkin Turuntien varteen. Yhteensä hiihdin tunnin ja 50 minuuttia. Nyt pystyin jo potkimaan jaloillakin vähän paremmin kuin muutama viikko sitten. Yritin välttää raahustusta, joka on kuvattu Hyvä hiihtokoulu -kirjassa (Kirvesniemi, Sorjanen, Syväri) näin: "Lähde varovasti liikkeelle sauvat kädessä kävelemään suksilla tasaisella maalla. Raahaa jalkoja kuin kävelisit liukkaalla parketilla villasukat jalassa. Yritä pikkuhiljaa liu'uttaa suksia varovasti." Sen sijaan yritin mennä vuorohiihdolla reippaalla potkulla. Hiki ainakin tuli!

Tapiolassa huomasin, että toinen linssi on jo jäässä, ja pistin rillit taskuun kun näin ilmankin paremmin. Ihan mahtavaa oli hiihdellä, ja lenkkikin oli juuri sopivan pituinen tänään. Lenkin ja suihkun jälkeen tein makaronilaatikkoa ja tiikerikakkua. Yksi liikunnan hyvistä puolista on ehdottomasti se, että voi syödä myös herkkuja. Nam!

2 kommenttia:

 1. Haha, tosi hieno ja pirtsakka kuva susta.
  Niin, silmälasitkin jäätyy näköjään. Mullakin on rillit, mutta en pidä niitä liikkuessa kun näen kauas paremmin ilman.
  Erikoisen kylmä talvi on ollut kun milloin mikäkin paikka tai juttu on jäässä.

  Mulla on kyllä hiihtoa niin ikävä. Ehkä sitten joku toinen talvi.

  VastaaPoista
 2. Ennenkuin huomasin linssin jäätyneen, ihmettelin miksei huuru lähde pois. Petellä jäätyi kuulemma alamäissä hiihtotakin hihat eli kylmää on. Onneksi se ei hiihtäessä haittaa, eikä paljon varmaan juostessakaan. Voi kun aina ois näin kiva talvi!

  VastaaPoista