keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Juoksukokeilu ja volttikäännöksiä

Pete houkutteli minut mukaansa Esport Arenalle juoksua kokeilemaan tänään. Kävin siksi heti töiden jälkeen ostamassa uudet lenkkarit, Asics Nimbukset Kampin 4Runnersista.

Tavoitteeni oli juosta pari kilsaa ja kokeilla, miltä se tuntuu. Ja kyllähän se tuntui. Jo ekan kierroksen aikana huomasin, että selkään sattuu edelleen. Se siitä. V-käyrä oli kyllä melko korkealla - uudet lenkkarit ja tutut juoksuvaatteet päällä puolen vuoden tauon jälkeen... En vaan voinut juosta. En viitsinyt kävelläkään muutamaa kierrosta enempää, koska radalla oli tosi paljon juoksijoita ja olin vain tiellä. Tein vähän selkäjumppaliikkeitä ja odottelin Peteä kahvilassa. Seuraavan kokeilun aika on vasta hiihtoloman jälkeen maaliskuun alussa.

Juoksun jälkeen menimme uintikurssille. Tänään teimme taas alkuun tuttuja harjoituksia ja uudempia loppua kohden:
 • potku- ja hengitysharjoitus kädet vartalon sivuilla 50 m
 • sitten toinen käsi edessä uimalaudalla ja toisella vetoja 2* 25 m
 • uintia käsivedot laskien 50 m ja sitten toiset 50 m edellistä vähemmillä vedoilla
 • kuperkeikka vedessä
 • kuperkeikka joka 4. vedon jälkeen
 • volttikäännös altaan päässä
 • liuku, jonka jälkeen pari vetoa hengittämättä
Kuperkeikassa meni kyllä vettä nenään oikein kunnolla. Volttikäännöksen jälkeen minun oli muutaman kerran vähän vaikea hahmottaa, kuinka päin olin vedessä ja mihin päin pitäisi seinästä ponnistaa. Se vaatii vielä tosi paljon treeniä, yritän ehtiä treenaamaan ainakin pari kertaa ennen seuraavaa kurssikertaa.

Se kurssissa on kyllä ihan mahtavaa, että vielä tässä iässä oppii ihan kokonaan uusia asioita ja menee omalle epämukavuusalueelleen. Kotonakin olemme taas vähän epämukavuusalueella, koska meille sattui maanantaina vesivahinko. Varastossa suihkusi vettä joidenkin tuntien ajan välikatossa haljenneesta putkesta. Valokuvia, vaatteita, lasten piirustuksia ym. juttuja kastui ja pilaantuikin, ja nyt edessä on isohko remontti alakerrassa. Koko varasto pitää purkaa runkoon asti ja ainakin takkahuoneen kaikki gyproc-seinät vaihtaa uusiin ja tapetoida. Vielä ei ole varmaa, voimmeko asua kotona remontin ajan. Toivottavasti asiat selviävät pian ja saamme alakerran kaaoksen taas hallintaan.

3 kommenttia:

 1. Voi vitsi, on siinä nyt ollut koettelemuksia! En voi edes kuvitella miltä tuntuu puoli vuotta ja vielä vähän lisää juoksematta. Saatika sitä, kun sattuu vesivahinko! Tsemppiä vaan näiden hommien kanssa!

  VastaaPoista
 2. Laura, kaikkeen kyllä tottuu. Oon kyllä tyytyväinen edelleen siitä, että olen uinut ja pyöräillyt. Toivottavasti ei tarvitse aloittaa juoksutreeniä ihan alusta, kuntopohjaa pitäisi olla. Kiitti tsempeistä, sattuuhan näitä vahinkoja...

  Jaanaba, no niinpä!

  VastaaPoista