lauantai 30. tammikuuta 2010

Talvi-iloa

Vein pyörän ensihuoltoon tiistai-iltana, ja tänään oli suunnitelmissa hakea se taas kotiin. Huolto olisi pitänyt tehdä 300-400 kilsan jälkeen, mutta epähuomiossa pyörän mittariin oli ehtinyt kertyä jo 530 km. Aina kun ajelen, on niin pimeää, etten ole kauheasti matkamittaria räplännyt saati sitten kokonaiskilsoja seuraillut. Muuta viilattavaa pyörässä ei tietääkseni ollut, paitsi että takavaihtaja piti säätää ja levyjarrut puhdistaa, koska märällä kelillä ne kitisivät. Tällä kertaa myös soitin pyöräfirmaan varmistaakseni, että pyörä on siellä edelleen ja että kaikki on kunnossa.

Lähdin matkaan kävellen. Katsoin Google Mapsista, että matkaa on vajaat 8 kilsaa ja kyllä siinä kävelyssä tunti ja vartti menikin. Läheskään kaikkia kevyen liikenteen väyliä ei oltu vielä aamupäivällä aurattu, mutta onneksi Länsiväylän laitaa pääsi hyvin kävelemään.


Sain pyörän ja maksoin huollon (28 eur). Tämä huolto on kai joku edellytys takuun säilymiselle, joten sain ohjeen liittää maksukuitin takuulappuun. Nyt pitäisi vaan enää löytää se takuulappu... No on se jossain tallessa. Kun lähdin ajamaan, huomasin ettei matkamittari toimi ja että renkaissakin voisi olla enemmän ilmaa. Vähän aikaa pohdin, että viitsinkö kääntyä takaisin ja mennä antamaan palautetta ja kyllä sitten viitsin. Molemmat puutteet korjattiin nopeasti ja pääsin vihdoinkin kotimatkalle.

Länsiväylän laitaa oli hyvä auratulla tiellä. Tapiolassa käännyin pohjoiseen, ja siitä eteenpäin olikin aikamoista pöperöä se alusta, kun lunta oli tullut kymmenisen senttiä. Hiljaa ja pienellä vaihteella pääsin kuitenkin kotiin kunnialla.

Alkuillasta kävimme Peten kanssa Mäkelänrinteessä uimassa. Uintiin lähteminen on nykyään nopeaa, koska mulla on pieni nesessääri aina valmiina lähtöön. Siellä on kaikki, mitä uimapuvun ja pyyhkeen lisäksi mukaan tarvitsen. Ei sitten unohdu uimalasit tai saippua. Meillä oli 25 metrin rata käytössä ihan kahdestaan, ja uimme noin 1,5 kilsaa. Harjoittelin sitä käännöstä ahkerasti, ja uinti tuntui paljon raskaammalta. Aikaisemmin taisin kääntyessä vähän hengähtää ja katsella ympärilleni, nyt tuntuu että se kääntyminen on kaikkein vaikeinta ja vie paljon energiaa, kun pitää vielä miettiä hengittämisetkin, että pystyy puhaltamaan ilmaa ulos nenästä käännöksen aikana.

2 kommenttia:

 1. Hyvä, että menit takaisin huoltofirmaan antamaan heti palautetta.

  Munkin pitäisi viedä pyörä huoltoon, mutta odotan kevättä, sillä en ehtinyt pyöräillä kolmea sataa kilsaa ennen talven tuoloa.

  Mun pyörässä vaihteet eivät "eräässä" kohdassa pysy paikoillaan ja jo valmiiksi hävettää kun en oikein osaa sanoa, että missä ja mihin suuntaan vaihdettaessa, niin tumpelo minä olen.

  Määkin kyllä haluan sit jossain vaiheessa opetella ton kääntymisen altaassa.

  VastaaPoista
 2. Joo, olis harmittanut ihmetellä niitä puutteita sitten kotona. Olin vielä pyöräkaupan ainoa asiakaskin juuri silloin.

  Mäkin olin miettinyt, että neloselta vitoselle ei aina vaihdu ja vitoselta alaspäin meni aina kolmoselle, mutta ei ne sen tarkemmin kyselleet ja kuntoon kuitenkin tuli.

  Yllättävän erilaista on uiminen kunnon käännöksin. Syke ainakin nousee enemmän. Niitä ei vaan kauhean täydellä radalla tee mieli harjoitella...

  VastaaPoista