torstai 5. toukokuuta 2011

Lisää uintikarkkia

Kävin Jani Sievisen tekniikkatunnilla, joka oli suunnattu jo vapaauintia osaaville. Oppilaita oli yhteensä kahdeksan, ja aika perussettiä mentiin; potkuja, tarzanuintia, tahdistusta, kädet nyrkissä, lisää potkuja, vaparia hitaasti ja kovempaa. Kovaa uidessa käsiveto jää kuulemma hieman vajaaksi, sitä voisi pidentää. Muuta kehitettävää ei tällä kertaa löytynyt, mutta ne uintini virheet näkyisivätkin paremmin vedestä ja videolta. Jani Sievinen ei muuten osaa kellua, se selvisi kun kelluin vähän ennen tunnin alkua. Hänen jalkansa painuvat kuulemma aina pohjaan. Ja toinenkin paljastus: hän hengittää vaparissa aina vain toiselta puolelta, vaikka osaa kyllä hengittää molemmilta puolilta.

Luulin, että tunnilla uitaisiin matkaa, ja siksi olin vähän pettynyt että ohjelmassa oli ihan perustekniikkadrillejä. Sellaiseksi tämä tunti oli melko hintava, 25 euroa. Ihan oma moka, en ollut tarpeeksi tarkkaan lukenut tuntikuvausta. Samalla hinnalla saa HelTrin uinnit koko kevääksi. Lisäksi Kristan treenit ovat paljon tämänpäiväisiä monipuolisempia. Toisaalta oli ihan kiva tavata uusia ihmisiä. Yksi nuori nainen oli lähdössä kesällä Swimtrek-reissulle Sardiniaan. Siinäpä ihan mahtava haave tuleville vuosille: avovesiuintia ohjatusti loman jokaisena päivänä jossain lämpimässä paikassa.

Työmatkalla pyöräillessäkin tutustuin yhteen uuteen ihmiseen. Minua ohittamassa ollut pyöräillijä jäikin rinnalle juttelemaan monen kilometrin ajaksi. Juteltiin pyöristä, pyöräilyistä ja tietenkin sairauksista. Hänellä oli Parkinsonin tauti, eikä hän siksi uskalla ajaa lukkopolkimilla, vaan pelkää ettei saisikaan niitä auki riittävän nopeasti tarpeen tullen. Taisi olla lääkäri matkalla Meilahteen.

5 kommenttia:

 1. Heippa,
  eksyin blogiisi tänään ensimmäistä kertaa ja on pakko jättää sinulle tänne terveisiä heti. Tykkäsin kovasti lukea juttujasi ja vaikka olekin (kaikesta päätellen) sinua reilusti nuorempi niin jotenkin löysin todella paljon itseäni näistä sinun kirjoituksistasi.
  Olen itse vakavasta polvivammasta kuntoutuva kilpapyöräilijä, jolle pyöräily tuottaa edelleen päänvaivaa ja kipua ja siksi olenkin päättänyt koittaa muutamaa kuntotriathlonia tänä kesänä. Eli varmasti ainakin Helsinki City Triathlonissa tavataan sitten elokuussa :)
  Kivaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Mä en oikein tiedä, voiko vaparia opettaa niin kauhian monella tapaa. Samat tekniikka-drillit ne tuntuu pyörivän eri tahojen treeneissä. Uintivalmentajalta tulee vähän eri painotuksia, kun triathlonvalmentajalta. Siksi tätä pohdiskelen, kun olen kovasti odottanut, josko joltakin löytyisi se viisasten kivi mun uintivauhtiini, mutta eipä siihen taida auttaa kun kärsivällisyys, keskittyminen ja sitkeä harjoittelu.

  VastaaPoista
 3. Hei terpu, kiva kun eksyit ja tykkäsit. Itsekin välillä ihmettelen, että mitä vauhtia niitä vuosia kertyy... Välttelen tätiytymistä. Tsemppiä kuntoutumiseen, ja ehkä tosiaan törmätään Helsinki City Triathlonissa. Olen menossa sinne toimitsijaksi.

  Johanna, ihan totta - samat hyvät drillit tulevat vastaan kaikkialla. Varmaan aika vaikea suunnitella mitään maata mullistavaa juttua tuollaiselle ihan yksittäiselle tunnille. Ihan kivaa siellä kuitenkin oli, vaikken mitään uutta kokenutkaan. Toivotaan, että viisasten kivi sun uintivauhdin kehittymiseen löytyy! Mä näin omat virheet parhaiten veden alta otetun videon still-kuvista, vetoa on ilmeisesti vaikea nähdä kunnolla altaan reunalta.

  VastaaPoista
 4. Pia hei, olitko sää torstaina Mäkelänrinteessä uimassa? Itse olin altaassa klo 17-18.30 ja siinä vireisellä radalla oli Sievinen ryhmineen. Katsoin, kun joku pinkkilakkinen ui tosi hyvin, ettet nyt vain ollut sinä?! :D

  VastaaPoista
 5. Arja, en ollu vielä tohon aikaan, tunti oli 19.30-20.30. Mutta silloin mulla oli kyllä pinkki lakki :)

  VastaaPoista