sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Sivutuulta

Aamulla Pete lähti lenkille jo seitsemältä, jotta ehtisimme ajoissa kotiin valmistelemaan lasten synttärijuhlia. Sovittiin, että leivon pari piirakkaa ja lähden sitten ajamaan fillarilla mökiltä kotiin. Pete ehtikin tulla mökille (kovan vastatuulen takia kiukkuisena kuin ampiainen) lenkiltään ennenkuin minun oli aika lähteä, ja lupasi viedä minut autolla maantien varteen. Koska olo oli jo ennen lenkkiä vähän voipunut, pyysin häntä ajamaan samantien Saukkolaan asti. Sieltä olikin kotiin vain reilun parin tunnin pyörämatka.

Sää oli lähtiessä pilvinen ja viileä, ja Lohjanharjulla alkoi vihmoa vettä. Ei satanut kunnolla, esimerkiksi asfaltti ei kastunut, mutta lasit, kypärä ja vaatteet kyllä. Ämmässuon paikkeilla sade onneksi lakkasi. Koko ajan tuuli melko reippaasti oikealta, mutta ei se varsinaisesti ajoa haitannut. Myötätuuli olisi kyllä ollut kivempi. Hiidenvedellä pysähdyin käydäkseni vessassa, muuten ajelin pysähtymättä Espooseen saakka.

Loppulenkistä tein 6x15 sekunnin kiihdytyksiä. Onneksi ne olivatkin niin lyhyitä kun jaloissa tuntui vielä eilinenkin lenkki. Ihan kotikulmilla reitti vielä piteni, kun Turuntien alikulku K-Supermarket Mankkaan takana olikin tietyön takia suljettu ja jouduin kiertämään Nihtisillan kautta. Kotiin tultuani kävin vielä reilun vartin hölkkäilemässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti