lauantai 18. kesäkuuta 2011

Poliiseja pyörällä

Kävin Keskuspuistossa ajelemassa ja tutustumassa reitteihin, kun torstaina jäi vähän luppoaikaa töiden jälkeen. Joskun ammoin olen siellä liikuntatunneilla suunnistanut ja nykyään työmatkalla ajan Kekuspuiston eteläpäässä lyhyen pätkän Pikku-Huopalahdesta Töölönlahdelle, mutta muuten puisto on minulle ihan tuntematonta seutua. Lähdin ajelemaan pohjoiseen seuraten Pirkkolan viittoja.

On se - polkupyöräpoliisi!
Matkalla Pirkkolaan näin edessäni kauempaa pari poliisilta näyttävää pyöräilijää. Rauhallisesti polkivat kypärät päässä metsän siimeksessä. Heillä oli vyöllä aseet ja muut tarvittavat jutut, ja lisäksi pieni tarvikelaukku tarakalla. Vaatteet näyttivät kyllä melko kuumilta. Juttelin muutaman sanan heidän kanssaan Pirkkolassa juomatauolla. Ajavat kuulemma 30-60 kilometriä työvuoron aikana riippuen tehtävien määrästä, mm. Hakaniemessä, Kannelmäessä, Haagassa ja Keskuspuistossa. Pyörällä pääsee moneen paikkaan, joihon autolla ei pääse. Se haittapuoli pyörässä on, ettei "jousille" voi ottaa ketään. Mukavia tyyppejä.

Moneen paikkaan pääsee.

Jousiammuntarata.
Perjantaina kävin hot pilates -tunnilla Yoga Nordicissa. Ohjaajana oli sama Pekka kuin tiistai-aamunkin pilateksessa. Pekka oli luvannut tarjota yhden hot pilates -tunnin kaikille halukkaille, ja työkaverin kanssa tartuimme tarjoukseen. Huoneessa oli lämpöä tunnin alkaessa kolmisenkymmentä astetta, ja tunnin aikana se nousi vielä viitisen astetta. Alkuun tunsin oloni epämukavaksi, mutta heti tuntui paremmalta kun hiki alkoi virrata. Se pisaroi iholla ihan kuin saunassa. Tehokkaalta tuntui, ja pyyhkeelle oli käyttöä. Tunnin jälkeen kipaisimme suihkuun työpaikalle, koska Yoga Nordicissa on vain kaksi suihkua naisille ja melko pienet pukuhuonetilat muutenkin.

Tänään Petellä ja minulla on harjoitusohjelmassa kisasimulaatio, siis avovesiuintia, pyöräilyä ja juoksua. Ihan hyvä että simuloidaan, koska nyt aamulla mökillä huomasimme että Peten pyöräilykengät jäivät kotiin. Ehkä sitten ihan oikeaan kisaan lähtiessämme muistamme tsekata ainakin yhteen tai jopa kahteen kertaan, että kaikki tarvittavat kamppeet ovat mukana. Naapuriavulla saamme kengät tänne möksälle iltapäivällä, ja simulointi alkaa kuin alkaakin vielä tänään, mutta ehkä vähän myöhemmin kuin alunperin ajattelimme. Vettä tulee, mutta niinhän sitä voi tulla kisapäivänäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti