keskiviikko 31. elokuuta 2011

Vauhtikestävyyttä

Vettä tuli eilen aamulla ennen seitsemää kuin aisaa, mutta lähdin pyörällä töihin koska olin niin edellisenä päivänä päättänyt ja vähän kanssa siksi, että treeniohjelmassa oli tunnin pyörälenkki sisältäen vetoja. Sade ehti kastella takin läpimäräksi, mutta sää poutaantui loppumatkasta. Vein kaikki märät kamppeet kuivaushuoneeseen työpaikan kellarissa. Siellä haisee ihan samalle kuin Espoo Bluesin pukuhuoneessa (olen kerran käynyt), mutta ainakin vaatteet kuivuivat päivän aikana. Kotimatkalla jouduin väistämään taksia, joka toi asiakkaita ravintola Töölönrannan eteen pyörätietä pitkin ja pysähtyi sitten siihen. Mitenköhän sujui 50 metrin peruutus ylämäkeen? Toivottavasti ei tullut enempää vaaratilanteita.

Päivän juoksulenkki jäi vähän vajaaksi, kun piti ehtiä pojan lukion vanhempainiltaan. Juoksin neljä kymmenen minuutin vetoa kahden minuutin palautuksilla. Vedoissa annoin sykkeen nousta noin 165:een, ja palautukset aloitin puolen minuutin tai minuutin kävelyllä saadakseni sykkeen taas laskemaan lähemmäksi 140:ää. Vähän vihmoi vettä, mutta ei se haitannut kun oli hyvä juoksufiilis. Ihmettelin vähän nopeita kilometriaikoja, mutta ei kai siinä Sports Trackerissa mitään vikaa voi olla. Tai jos siinä olikin vikaa aina silloin kun juoksin paljon hitaammin? Reitti oli kyllä tosi tasainen, ehkä siinä se nopeuden salaisuus.

Vanhempainilta oli aika tylsä, ja liika istuminen huonossa tuolissa alkoi särkeä selkää. Nähtiin kuitenkin koulun tilat ja pojan ryhmänohjaaja. Hyvissä käsissä tuntuu homma olevan. Melko paljon tuli kuultiin ylioppilaskirjoituksista ja niihin valmistautumisesta. Omasta abivuodesta on jo niin kauan, että lähes kaikki asiat ovat muuttuneet. Se on ainakin tosi hieno juttu, että kirjoitukset voi hajauttaa muutamalle vuodelle eikä kaikki ole kiinni onnistumisesta parin viikon aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti