maanantai 25. helmikuuta 2013

Maasturi

Viime torstaina sain uuden pyörän kotiin. Se on Cube Ltd Race, ja tarkemmat speksit löytyvät täältä. Tällä pyörällä ajan työmatkoja talvisin, osallistun ainakin yhteen seikkailukisaan ja haaveilenpa ajelevani vähän metsäpoluillakin. Kävin kokeilemassa pyörää Lauttasaaren pyörähuollossa ja hyvältähän se tuntui. Kun vielä sain vaihdossa pienen hyvityksen vanhasta Focus-hybridistäni ja säästyin sen myymisen vaivalta, tein kaupat. Valot, polkimet, pumpun ja satulalaukun siirsin (tai oikeastaan Petri siirsi) vanhasta Focuksesta. Lokasuojat, nastarenkaat (Schwalbe Marathon Winter) ja soittokello ovat ihkauudet. Väriä en päässyt valitsemaan, kun mustat olivat loppu.



Perjantaina ajoin uudella pyörällä töihin ensimmäistä kertaa. Viime viikolla oli Hesarissakin hyvä juttu siitä, kuinka jotkut ihmiset ovat tehneet työmatkastaan luksusta taittaen sen esimerkiksi hiihtämällä tai pyöräilemällä. Ihan parasta arkea onkin ajella melko hyvin aurattuja lumisia teitä valoisaan aikaan mennen tullen ja saapua hyvässä vireessä töihin. Pyörän saan työpäivän ajaksi säilöön autotalliin, joten varkaitakaan ei tarvitse pelätä, vaikka työpaikka onkin Helsingin ydinkeskustassa.

Etuvaihtaja kaipaa vähän säätöä, mitään muuta ihmeellistä en vielä ekalla lenkillä huomannut. Eiköhän se vaihtajan säätökin onnistu jonain päivänä, kun ajan kotiin Lauttasaaren kautta.

4 kommenttia: