maanantai 23. kesäkuuta 2014

11 asiaa ja vastausta

Sain Blogistaniassa taas kiertävän haasteen Soilelta. Paljon kiitoksia! Olen vastannut samantyyppiseen haasteeseen kahdesti aikaisemminkin, kesäkuussa 2013 ja marraskuussa samana vuonna.

Näin se menee:

Säännöt:
1. Postaa palkinto blogiisi.
2. Kiitä bloggaajaa, joka antoi palkinnon sinulle ja linkkaa takaisin hänen blogiinsa.
3. Kirjoita 11 satunnaista faktaa itsestäsi.
4. Vastaa nimeäjäsi 11 esittämään kysymykseen ja aseta 11 kysymystä sinun ehdokkaillesi.
5. Nimitä 11 bloggaajaa, jolle tahdot tämän palkinnon antaa.
6. Ilmoita ehdokkaillesi, että olet nimennyt heidät
.

11 satunnaista uutta faktaa minusta:

 1. Uusimmassa Kauneus ja terveys -lehdessä (8/2014) on minusta ja triathlonista pieni juttu.
 2. Marraskuussa viime vuonna kerroin samanlaisen haasteen faktana aloittaneeni hiustenkasvatusprojektin. Se on edennyt hyvin, ja nyt saan hiukset jo ponnarille. En enää juurikaan pidä niitä auki, koska projekti jatkuu ainakin kesän yli ja latvat kaipaisivat jo tasoitusta.
 3. Uudessa työpaikassa piti käyntikorttiin etsiä joku sopiva ajatus ja valitsin tämän Tuomas Akvinolaisen mietelmän: "Pelkään yhden kirjan lukijaa."
 4. Istun työpäivän jumppapallolla. Selkä tykkää, uudet työkaverit ihmettelevät.
 5. Käyn lähes joka päivä lounaalla eri paikassa. 
 6. Rakastan nukkumista, ja minusta on ihana kömpiä sänkyyn ensin lukemaan ja sitten unta odottelemaan. Yleensä siihen ei mene kauaa. Suojelen hyvää yöunta niinkin, että en yleensä ole koneella tai iPadilla enää iltayhdeksän jälkeen.
 7. Jätin karkit ja otin tilalle taatelit. Mitä kävikään - söin taateleita kilokaupalla ja joudun nykyään kieltäytymään niistäkin. Herkuinta oli, kun poistin taateleista kiven ja laitoin niiden sisään maapähkinävoita. Makiaa oli.
 8. En saa vedettyä yhtään leukaa, mutta tavoitteena on ainakin yksi. Aikataulu on vielä auki.
 9. Kesälomani huipentuu Amerikan-siskoni ja tyttäriensä Suomen-vierailuun heinäkuun loppupuolella. Viime tapaamisesta onkin vierähtänyt jo puolisentoista vuotta, ihan liian kauan.
 10. Nytkähtelen nukahtaessani ja joskus herään siihen ja putoamisen tunteeseen. Tämän uutisen perusteella se on ihan vaaratonta.
 11. Olen onnellinen.


Ja sitten vielä vastaukset Soilen kysymyksiin:

1. Millainen on maailman paras aamupala?

Enpä nyt tiedä onko se ihan maailman paras aamiainen, mutta nykyään syön aamulla mieluiten tuorepuuroa. Sain herätyksen tästä blogipostauksesta. Teen puuron valmiiksi edellisiltana, aamulla ei tarvitse kuin syödä. Eilen laitoin purkkiin 1 dl kaurahiutaleita, 1 dl maitoa, 1 dl jugurttia, 1 rkl paahdettua rouhittua pellavaa, 1 rkl pellavansiemeniä ja 1 rkl vaniljaproteiinijauhetta. Olisin lisännyt siihen aamulla vielä jotain tuoretta hedelmääkin, mutta meillä ei ollut. Huomenaamulla on.

2. Mikä on paras neuvo jonka olet ikinä saanut ja keneltä sen sait?


Neuvo vain, jos joku sitä pyytää. Sisko neuvoi.

3. Millaisen auton ostaisit jos voittaisit lotossa / vai ostaisitko ollenkaan?

En ostaisi autoa, pärjäämme hyvin tuolla yhdellä.


4. Mistä aikaasaannoksestasi, teostasi tai taidostasi olet ylpeä?

Olen (hyvällä ja nöyrällä tavalla) ylpeä siitä, että perhe on edelleen kasassa ja että lapsillammekin näyttäisi olevan kaikki hyvin.


5. Jos pääsisit aikakoneeseen, mille vuosikymmenelle (tai -sadalle) matkustaisit? Miksi?

Minusta juuri nyt täällä on hyvä.

6. Mitä kirjaa luet juuri nyt? Jos et lue kirjoja, niin kerro vaikka että mitä lehteä luet?

Antti Tuurin Radan luin eilen loppuun. Se on tosi hienosti kirjoitettu sotakuvaus. Olen keräillyt mielenkiintoisia kirjoja Amazonin toivelistalle, se on siihen tarkoitukseen tosi kätevä. Haaveissa on Kindle ja siirtyminen kirjojenkin suhteen pääasiassa digitaaliseen muotoon. Pitää vielä varmistaa, ettei Kindlen lukeminen iltamyöhään vaikuta unensaatiin. Tässä kokeilussa ajattelin hyödyntää Peten laitetta.


7. Mikä ruoka on bravuurisi keittiössä?

Ahvenrullat, mutta kukaan muu meidän perheessä ei ole niistä innostunut. Näköjään mainitsin ne myös vuosi sitten eli aika ohut on se bravuurien lista. Teen ihan tavallista arkiruokaa, en mitään supertemppuja. On kyllä ihan kiva käydä ystävien kanssa kaupassa vaikkapa ennen yhteistä mökkireissua ja nähdä mitä heidän arkiruokiinsa kuuluu. Usein löytyy kivoja ideoita omaankin keittiöön.


8. Mikä biisi on paras juuri nyt?

Pharrell Williamsin Happy.

9. Kirjoitatko kauppalistan vai mietitkö vasta kaupassa mitä tarvitset?


Jos on aikaa, teen listan. Kaupassa en osaa enää ajatella. Kaikkein parhaiten kauppareissut sujuvat, kun olen saanut mietittyä vaikkapa viikonlopun kaikki ruuat etukäteen ja tehtyä sen listan. 

10. Mitä urheilulajia seuraat mieluiten tv:stä?


Jalkapalloa ja hiihtoa.

11. Puhutko murretta vai yleiskieltä?


Yleiskieltä.

Olen taas melkoinen tylsimys enkä haasta ketään. Aika moni tähän haasteeseen on jo vastannutkin, mutta saa sen toki tästä Soilen hyvine kysymyksineen kopioidakin, jos tuntee listaamisen tarvetta. 

2 kommenttia:

 1. Kivat faktat ja vastaukset! Ja kiitos lehtivinkistä :) Oletko kokeillut laittaa sinihomejuustoa taatelin sisään? Jestas se on hyvää - jos siis pitää sinihomejuustosta tietty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan haasteesta! En ole kokeillut sinihomejuustoa, kun se ei maistu mulle oikein muutenkaan. Ja nyt välttelen niitä taateleitakin...

   Poista