lauantai 7. kesäkuuta 2014

Tampereella

Aamupäivällä kävimme Peten kanssa pikaisesti uimassa, pyöräilemässä ja juoksemassa Kaitalammella. Vesi oli jo mukavan lämmintä ja ihanan kirkasta. Järven toisessa päässä oli pieni poijukin, mutta ihan sinne asti emme uineet, kun piti vielä säästellä energioita huomiseen Pirkan pyöräilyyn. Juoksu jäi tosi lyhyeksi, kun Pete kokeili juosta ilman sukkia ja kantapäähän tuli rakko 10 minuutin juoksun jälkeen. Lainasin omaani ja kävelimme autolle.

Lapsoset jäivät kotiin kahdestaan, kun me pakkasimme pyörät autoon ja ajoimme parilla pysähdyksellä  Tampereelle. Vähän pörräsimme hotellin (Scandic Tampere Station) ympäristössä ennenkuin kävimme hotellin ravintolassa syömässä pienet raviolit iltapalaksi.

Nyt vaan levätään ja jännätään huomista. Otan mukaan kolme pulloa, kahdessa urheilujuomaa ja yhdessä vettä ja elektrolyyttitabletti. Geelejä ja energiakarkkeja otan taskut täyteen. Pari energiapatukkaa ja elektrolyyttitablettiakin on mukana. Sykemittarin olen asettanut piippaamaan 20 minuutin välein, ja silloin aina juon ja/tai syön. Geelejä on sekä kofeiinilla että ilman, niistä voi sitten fiiliksen mukaan valita sopivimman.

Suunnittelen pysähtyväni kahdessa huollossa täyttämässä pullot. Ensimmäinen pysähdys on 80 kilsan kohdalla ja toinen noin 160 kilometrin jälkeen. Toivottavasti se riittää eikä huoltopisteillä ole kovaa ruuhkaa. 


Pyörän pitäisi olla kunnossa, samoin kuskin. Torstaina ja perjantaina join maltodrinkkejä pitkin päivää, muuten olen syönyt normaalisti. Tänä aamuna Omegawave-mittauksessa leposyke oli vähän koholla. Ehdin siitä jo vähän huolestua ennenkuin Pete kertoi että hänellä oli ihan sama juttu ennen Kalmarin kisaa viime vuonna. Ehkä se on vain kehon tapa reagoida siihen väkisinkin kertyvään jännitykseen, kun lähestyvä pitkä tapahtuma on edeltävän viikon aikana mielessä tuon tuostakin.

Team Elina Jouhkin hihanauha saapui juuri parahiksi perjantaina. Huomenna tavoite on ajaa se maaliin  ja ottaa ajamisesta kaikki ilo irti!

4 kommenttia:

 1. Mukavaa pyöräilypäivää! Hotellissa näkyy varmaan muitakin pyöräilijoitä. Yksi niistä saattaa olla mieheni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kyllä mahtava pyöräilypäivä, ihan paras! Hotellissa oli niin paljon pyöräilijöitä, että meille oli ihan oma aikainen aamiainenkin.

   Poista
 2. Mukavaa pyöräilyä :-) Viikon myöhässä myös onnittelut uudelle ylioppilaalle ja tietty vanhemmille myös. Onko poikasi töissä Helsinginkadun Velo&Oxygen-liikkeessä? Kävin viime tiistaina pikaisesti koulutusreissulla ostamassa sieltä aerotangot. Trikenkiä haikailin myös, mutta ovat kuulemma Puhoksen myymälässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos! Sielläpä hyvinkin on hän töissä, toivottavasti sait ystävällistä palvelua!

   Poista