tiistai 3. kesäkuuta 2014

Lähtemättä olemisen vaikeudesta

Reilun tunnin päästä on Kuusijärvellä Heltri Cupin Rykäsy, sprinttimatkan pituinen harjoituskilpailu. Ilmoittauduin siihen ajoissa, ja se oli myös treeniohjelmassa. Tässä sitä nyt kuitenkin pötkötellään sohvalla.

Minun on paljon vaikeampi päättää, etten osallistu kuin että osallistun, kun kerran ilmoittauduttu on. Nytkin pyörittelin tätä asiaa pitkään ajatuksissani ennen lopullista päätöstä olla lähtemättä. Ehkä se liittyy jotenkin lupausten pitämiseen, sillä olen tosi tarkka siitä että pidän mitä lupaan. Tässä tapauksessa ehkä ajattelen vähän hölmösti ilmoittautumisen olevan lupaus osallistumisesta.

Syitä jättää kisa väliin on monia, mutta mikään niistä ei ole kauhean hyvä:

 • ulkona sataa tihuuttaa ja pelkään tulevani kipeäksi juuri ennen sunnuntaista Pirkan pyöräilyä
 • kurkku on vähän kipeä ja ehkä pääkin. Tosin nämä kivut saattavat johtua korvienvälistäkin.
 • Leppävaaran tunneli oli töistä tullessa suljettu idän suuntaan ja siellä oli ihan kamalat ruuhkat, kuva alla.
 • väsyttää. Tämä on näistä ehkä kaikkein vaikein. Olenko vain laiska vai oikeasti väsynyt?  Minut on kasvatettu ahkeraksi, ja laiskuus on lähes pahinta mitä tiedän. Hakematta tulevat mieleen suomalaiset sanonnat "laiska töitään lukee", "hiki laiskan syödessä" ja monet muut vastaavat työn, ahkeruuden ja jaksamisen ylistykset. Siksikin lepääminen ja tekemättä jättäminen on niin vaikeaa. 

Tunneli on suljettu.

Toisaalta vähän harmittaa että jää todennäköisesti kiva kisa kokematta ja toisaalta taas on hieman helpottunut olo kun ei tarvitse lähteä tuonne sateeseen. Rohkeasti kokeilen nyt kuitenkin miltä yksi ylimääräinen lepopäivä tällä viikolla tuntuu.

4 kommenttia:

 1. Kyllä ne ihan oikeita syitä mun mielestä oli, varsinkin tuo viimeinen. Itsekin pitää välillä tosi tarkasti miettiä että mitä se väsymys on, onko se oikeaa. Uskon, että silloin kun sitä noin tarkasti miettii ja analysoi, se on oikeaa. Ja silloin lepo on paras ratkaisu. Olen paininut samojen mietintöjen kanssa monesti :)

  Minkä matkan Pirkan pyöräilyssä ajeletkaan? Mä oon menossa sinne pitkälle, hui kauhistus... Hienoa ilmaa on sunnuntaille luvattu, se on mukavaa!

  VastaaPoista
 2. No joo, ei harmittanut että jäi se Rykäsy väliin, tuleehan noita. Yritän nyt muistaa ottaa treenatessa huomioon myös muusta elämästä tulevan rasituksen, ja viime aikoina sitä on kyllä vähän ollut. Pikkuhiljaa helpottaa.

  Sekin on hyvä muistaa, ettei viimeisellä viikolla ennen kisaa pysty enää suorituskykyä parantamaan, mutta sitä voi kyllä väärillä valinnoilla heikentää.

  Ajan sen Pirkan lenkin, 217 kilsaa. Soolona ajattelin mennä, kun ajan tripyörällä. Ehkä siellä jotain muitakin tällaisia vähän hitaammanpuoleisia (n. 26 km/h) ajajia on. Parilla lyhyellä pysähdyksellä ajattelin pärjätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä pyöräilyyn, meille molemmille :) Ehkä siellä lähtötohinoissa nähdään!

   Poista
  2. Kiitos samoin tsemppiä! Toivottavasti nähdään!

   Poista