lauantai 13. kesäkuuta 2009

Mökkitriathlon

Järjestimme tänä vuonna jo kolmannen kerran mökkitriathlonin. Vieraiksi saimme kaksi ystäväperhettä lapsineen. Aamu alkoi vesitrampoliinin täytöllä, alla Nelli pumppaushommissa.
Uintimatka oli tänä vuonna vain noin 80 metriä, koska vesi oli 15-asteista. Uintimatkalla piti kiertää vesitrampoliini rannan puolelta. Lainasin märkäpukuni Atelle. Sammakkoa pääasiassa sain uitua, ja kynnys painaa pää veden alle oli korkealla. Vasta järvessä huomasin laittaa sykemittarini päälle. Vaatteiden vaihdossa meni paljon enemmän aikaa kuin viime vuonna. Silloin minulla oli märkäpuvun alla jo valmiiksi juoksushortsit ja toppi, eikä tarvittu kuin sukat, lenkkarit ja t-paita niin olin valmis pyöräilyosuudelle.

Pyöräkalusto oli tänäkin vuonna melko vaihtelevaa. Koska torstaina 14 vuotta täyttänyt Attekin halusi näyttää kisassa kyntensä, Petri ajoi fillariosuuden Jopolla ja minä sain Petrin yleensä käyttämän "hienon" Ragazzi-maastopyörän. Atte ajoi meidän toisella maastopyörällämme. Pienen etsinnän jälkeen kaikille löytyi kypäräkin, onneksi. Fillarireitille oli vastikään ajettu paikoitellen paljonkin hienoa hiekkaa, joten kukaan ei selvinnyt molempia pyöräilykierroksia taluttamatta. Sain Aten kiinni ensimmäisellä kierroksella, ja ajelimmekin yhdessä kunnes ketjut irtosivat Ragazzista. Helposti sain ne kuitenkin takaisin ujutettua. Siitä olen kyllä vieläkin ihmeissäni, etten saanut Petriä kiinni, enkä edes näkyviin koko matkalla. Itse asiassa en tainnut pyöräilyosuudella ohittaa ketään.


Juoksuosuudelle lähdin jaetulla viimeisellä sijalla. Sain Aten vajaan kilsan kohdalla kiinni ja menin ohi. Muut menivät siinä vaiheessa jo niin kaukana edessä, ettei toiveita muista ohituksista liiemmälti ollut. Siitä olen iloinen, että mäkinen 5 km taittui alle puolessa tunnissa. Syke huiteli välillä 160-165. Koko kisaan minulta meni aikaa 1.40 ja hävisin voittajalle (Jopo-Pete) 14 minuuttia.

Kisan jälkeen kävimme saunassa ja söimme. Pöydässä oli grillattua broileria, lihapullia, ruotsalaisia uusia perunoita, salaattia ja uunikasviksia sekä jälkkäriksi chilisuklaakakkua, keksejä ja karkkeja. Kaikki meni. Nam. Samalla tuli tankattua hyvin huomiselle 14 km lenkille.

Täällä on juuri nyt todella jännä ilma; ukkostaa ja salamoi, muttei sada ja aurinko paistaa vastarannalle. Lämpöäkin on melkein vielä parikymmentä astetta.
Posted by Picasa

3 kommenttia:

  1. Hieno kisa ja urheilullista porukkaa ootte saaneet hyvin kasaan.

    VastaaPoista
  2. En kyllä muista vesitrampan hintaa, sen muistan että se vähän kirpaisi silloin. Vesitramppa kesti meillä kuitenkin 4-5 vuotta, viime syksynä piti laittaa se roskikseen.

    VastaaPoista