maanantai 22. kesäkuuta 2009

Piriformis oireilee

Kaikkea tässä juoksuharjoittelun lomassa oppii. Jokin aika sitten en edes tiennyt, että minulla on piriformis-niminen lihas, jopa kaksi. Nyt olen oikean puoleisesta välillä ihan viiltävän tietoinen. Joskus kipu säteilee takareiteen saakka, joskus lihasta jomottaa muuten vaan esim. ennen nukahtamista sängyssä maatessa. Näin on ollut nyt parina viime iltana. Juostessa tai kävellessä kipua ei tunnu lainkaan, mutta sitten se yllättäen taas muistuttaa olemassaolostaan esim. töissä tuolista noustessa.

Tuntemuksia minulla on ollut jo joitakin kuukausia silloin tällöin, mutta nyt tuntuu, että sattuu enemmän ja useammin kuin ennen. Kipu ei näköjään mene ohi sillä, että jätän sen huomioimatta (tätä yritän usein ikävien juttujen kanssa ensimmäiseksi). Ihan aluksi luulin, että kipeytyminen johtuu joogasta, mutta nyt kun en ole ehtinyt joogaamaan se on mennyt vain huonompaan suuntaan. Joogan hyvät venytykset voisivat ehkä auttaa paranemisessa myöhemmin.

Kävin tänään varaamassa ajan tutulle ja erittäin taitavalle fysioterapeutille. Ensimmäinen vapaa aika oli 1.7. Siihen asti treenailen ihan normaalisti. Toivottavasti kipeytymisen syy selviää, ja saan pakaran kuntoutettua huolettomaan juoksu- ja varsinkin maratonkuntoon!

5 kommenttia:

 1. Hei mulla on varmaan sama lihas aika ajoin ärtyneenä, nytkin. Tähän mennessä se on mennyt nopeasti ohi.

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti menee jatkossakin nopsaan ohi. Mulla tämä paheni vissiin viime viikon vauhdikkaamman lenkin jälkeen. Nyt odotan vaan hyviä venyttelyohjeita, jotta saan sen kuntoon.

  VastaaPoista
 3. Heh, mulla on sama taktiikka: jos siitä ei puhu tai ei kiinnitä huomioo, se menee ohi. En yleensä vello pikku kivuissa tms. (tää jalkajuttu on IHAN ERI asia.. :) )

  Hyvä, että varasit jo ajan! Eihän siihen onneks oo kun viikko enää.

  VastaaPoista
 4. Löysin eilen netistä jonkun venytysohjeen ja se auttoi hyvin tämän ihmelihaksen kiputilaan.

  VastaaPoista
 5. Laura, joo joskus toimii toi huomiotta jättäminen, vaan ei tällä kertaa. Aina kannatta yrittää...

  Jaanaba, minkälaisen venytysohjeen löysit? Mä löysin jonkun, missä piti pötkötellä selällään ja laittaa toinen jalka koukkuun ja toinen sen päälle; löysitköhän sä sen saman? Linkki?

  VastaaPoista