keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Rintauinnin tekniikkakurssi, osa 1

Pulahdin Tapiolan altaaseen reilut puoli tuntia ennen rintauintikurssin alkua, ja ehdin uida vaparia noin 1,5 kilsaa. Se tuntui ihan mukavalta, ja tein pari kunnon käännöstäkin.

Kurssilla meitä oli neljä osallistujaa. Nyt ekalla kerralla keskityimme käsivetoon ja hengitykseen. Kädet pitää saada nopeasti eteen, eikä veto saa olla liian leveä. Käsiveto on aika samankaltainen kuin vapaauinnissakin; pitää muistaa pitää kyynärpäät ylhäällä. Pään pitää olla käsien välissä liukuvaiheessa, ja uidessa pitäisi yrittää päästä oman kropan muodostaman pienen aallon ylitse. Hauska harjoitus oli se, kun kahta käsivetoa kohden piti tehdä vain yksi potku. Kyllähän se alkoi sujua, kun ensin vähän mietti...

Ensi keskiviikkona kurssi jääkin minulta väliin, kun olemme Tahkolla. Siellä pitäisi olla ihan kelpo uimahalli, ja haluaisinkin päästä uimaan lähes joka päivä. Myös murtsikkaa on tarkoitus hiihtää, laskettelu jää nyt tällä edelleen kipeällä selällä väliin. Retkiluisteluakin haluaisin kokeilla.

Ensi kesän tavoitteetkin alkavat selkiytyä. Ainakin Kisko Triathloniin haluan osallistua, todennäköisesti perusmatkalle (1500 m - 40 km - 10 km). Viime vuonna perusmatkalla oli mukana vain neljä naista, mikä tuntuu aika vähältä. Jossain törmäsinkin keskusteluun siitä, kuinka triathlonkisoissa ei ole kovinkaan paljon kuntoilijanaisia mukana, toivottavasti se on muuttumassa. Ainakin ensi kesänä Kiskossa on mukana yksi ihan taviskuntoilija eli mä. Toinen hyvä tavoite tälle vuodelle voisi olla puolimaratonin juokseminen alle kahteen tuntiin. Voi olla, että maratonin vaatimat juoksukilsat olisivat tänä vuonna mun selälle liikaa.

6 kommenttia:

 1. Miltäs sun juoksumahdollisuudet näyttää?

  Ite oon sitä mieltä, että tietoa noista triathlontapahtumista pitäisi tuoda kuntoilijan korviin ja silmiin paljon enemmän. Tuupata joka mahdollisesta tuutista. =)

  Mää oon kyllä kans jossain triathlonkisassa kuntoilijana kokeilemassa tänä kesänä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä mä taas parin viikon päästä kokeilen Esport Arenalla. Pullistuma on jo parantunut, mutta joku siellä selässä vielä kinnaa hermoon tietyissä asennoissa.

  Joo, enemmän sais olla tietoa triathlonista munkin mielestä. Toivottavasti nähdään niissä merkeissä jossain ensi kesänä!

  VastaaPoista
 3. Tahkolla on oikein hyvä uimahalli, tai kylpylä se enemmän taitaa olla. Varsinkin, jos menee sellaiseen aikaan ettei se ole täynnä lomalaisia!

  Kuntoilijana minäkin olen liikenteessä kesän tri-kisoissa. Mm. kuntoilijoille yritetään saada viestiä kesän tri-tapahtumista Juoksija-lehdessä, liiton nettisivuilla ja TRI-nettilehdessä. Mainostaminen muuten on monesti järjestäjän "vastuulla". Osa järjestäjistä ei halua kauheasti mainostaakaan, koska tapahtuma voisi paisua liian suureksi. Onneksi kuitenkin kisoja riittää Suomenkin kesässä: www.triathlon.fi > Kilpailut > Kilpailu- ja/tai Kuntokalenteri!

  VastaaPoista
 4. Arja, ensi viikolla taitaa kyllä olla liikkeellä aika paljon lomalaisia, mutta toivottavasti mukaan mahtuu.

  Kiitos linkistä - sieltä ne kisat löytyy!

  VastaaPoista
 5. Pia remember Aquajogging ;) -Coach Yan-

  VastaaPoista
 6. Thanks for the reminder, Yan. I promise to try and get some meters in next week!

  VastaaPoista