maanantai 22. helmikuuta 2010

Talvilomaa Tahkolla

Ajomatka sujui eilen kuten meteorologit olivat luvanneetkin erittäin huonossa säässä. Lumi pöllysi ja sitä alkoi sataakin heti Heinolan pohjoispuolella. Selvisimme matkasta yhdellä pysähdyksellä ja innokkaimmat ehtivät ladulle jo eilisiltana.


Tänään kävimme vuokraamassa lapsille lasketteluvehkeet ja ostamassa hissiliput koko reissun ajaksi. En tiedä miksi, mutta se lasketteluvälineiden vuokraus lapsille saa kyllä stressipisteet kohoamaan; ei löydy sopivaa kypärää tai monot kiristävät tai on kauheat jonot ja ainakin kaikille tulee hommassa hiki. Kaikki sujui kuitenkin kohtuullisesti, ja jätimme lapset rinteeseen.

Iltapäivällä kävin ystäväni kanssa hiihtämässä reilut 12 kilsaa. Sukset eivät ensin tuntuneet luistavan lainkaan, mutta onneksi luisto parani loppua kohden. Hiihdon jälkeen kävin Peten kanssa uimassa reilun kilsan Tahko Spassa. Se oli ihan täpösen täynnä lapsiperheitä, ja kuntouimareillekin varatulla radalla sai varoa sukeltavia lapsia ja lukuisia muita uimareita. Jotkut uivat jopa lasit (siis ei uima-) päässä. Sellaista ei yleensä näekään uimahallissa, ja olen kiitollinen uudesta kokemuksesta...

Ruokapuolesta huolehti tänään nuorempi sukupolvi; söimme pestokanaa ja jälkkäriksi jo monta kertaa hyväksi todettuja mokkapaloja.

Pete pisti paikkkoja kuntoon vauhdilla. (Vuokra)mökki on tosi hieno, ja tänne mahtuu hienosti koko mukana oleva porukka: 4 aikuista, 6 lasta ja koira. Ladut, rinteet ja Tahko Spa ovat kävelyetäisyydellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti