keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Avovesiuintia Oittaalla


Kävimme HelTrin noin 10 hengen porukalla uimassa Bodomjärvessä. Harjoittelimme suoraan uimista ja peesaamista, lopussa uimme vähän kovempaakin. Muuten meni kivasti, mutta loppua kohti alkoi kurkkua puristaa se märkäpuku. Se haittasi jo hengittämistäkin ja rannassa huomasin, että niskaan tuli  punaiset hankausjäljet. Aikaisemmin tällaista ei ole tapahtunut, täytyy ensi kerralla vetää puku vielä paremmin päälle ja laittaa vaseliinia kaulalle ja niskaan. Puku on kyllä tosi nafti, mutta tärkein toimi eli ei tullut uidessa kylmä edes jaloista.


Tutustuin myös Leenaan, jonka kanssa vaihdoimme yhteystietoja ja sovimme kisaavamme ensi tiistain Rykäsyn yhdessä. Se on sprinttimatkan pituinen HelTrin järjestämä harjoituskilpailu Vantaan Kuusijärvellä. Rykäsyn uinti on noin 1 km, pyöräily 20 km (kaksi kertaa Kuusijärven ympäri) ja juoksu noin 5,8 km. Onpa mukava saada kaveri mukaan ensimmäiseen kisaan henkiseksi tueksi, ei tunnu olo peräpäässä sitten niin yksinäiseltä... Kisa on meille molemmille ihkaensimmäinen, ja hybridipyörillä mennään molemmat.

3 kommenttia:

 1. Heips, tuohon hiertymisen estämiseksi toimii vaseliini! Meillä on ollut siihen tarkoitettuja hienoja "stickkejä", mutta itse pidän mukana isoa purkkia vaseliiniä! Melkein puku kuin puku alkaa hiertämään kun on pitkään vedessä ja pää pyörii.

  Ja Rykäsyssä sitten nähdään! Olen siellä taas kellokaisana! :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, Arja. Kokeilin ja toimi hyvin!

  Tiistaihin siis!

  VastaaPoista
 3. Paul-triathlonisti taalta New Yorkista ehdottaa etta ruiskautat suihkepullossa olevaa ruokaoljya iholle valttaaksesi hiertymat (taalla myyvat sita nimella Pam). Vinkkina vaan!

  VastaaPoista