sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Kisamietteitä

Ilmoittauduin eilen Kisko triathloniin perusmatkalle. Kisaan on enää vajaat kaksi viikkoa, ja vähän alkaa jännittää. Flunssan vuoksi jäi yksi viikko kokonaan väliin harjoittelusta ja sen myötä jäi tekemättä myös pari pitempää treeniä. Mitenköhän sitä jaksaa maaliin saakka? Uinnin lähtöhässäkästä minulla ei ole mitään kokemusta ja taidan pyrkiä porukan reunoille, jotta saisin rauhallisen alun ja rytmistä kiinni.

Pyöräasiaan havahduin viime viikolla, kun tajusin etten välttämättä ehtisi edes saada uutta pyörää kahdessa viikossa vaikka haluaisinkin. Tein pikapäätöksen ja soitin perjantaina Velosportiin. Siellä puhelimeen vastasi tosi mukavan ja asiantuntevan tuntuinen myyjä, jonka kanssa sovin tapaamisen  huomiseksi klo 17. Puhelun aikana selvisi, että Bianchi- ja Cannondale-pyöriä olisi sopivia kokoja varastossa ja voisin saada pyörän maanantaina vaikka heti mukaan. Alumiinirunkoisen meinaan nyt ostaa, kyllä sellaisellakin varmasti aloitteleva triathlonisti muutaman vuoden pärjäilee - ja sillä pitäisi kyllä päästä kovempaa kuin hybridillä. Lisäksi pitää hankkia uudet pyöräilykengät maantieajoon.

Viiden kilsan juoksu sujui eilen hyvin, mitä nyt selkä oli illalla vähän normaalia kipeämpi. Uskon, että pystyn sen kymmenenkin kilsaa juoksemaan kahden viikon päästä. Ja jos en pysty juoksemaan, niin ainakin kävelen kisan loppuun. Olen kuullut, että Kiskossa on kiva tunnelma, joten ei se kai niin kauheasti haittaa tulla maaliin hännänhuippuna, koska itseni olen jo ainakin silloin voittanut.

Tänään uin turvallisesti järvessä 55 minuuttia, kun Pete souteli vieressä ja huuteli että "jaksaa jaksaa" aina kun pysähdyin putsaamaan huurtuneita laseja. Oli se kiva, että hän souteli vierellä, vaikkei siinä mitään puhua voinutkaan.

4 kommenttia:

 1. Jes raporttia tiedossa siis triathlonkisasta.

  Kyllä varmaan mukava uida kun toinen soutaa lähellä, ymmärrän. =)

  Joo ei kyllä varmasti haittaa mitään vaikka joutuisit kävelemään osan juoksuosuudesta.

  VastaaPoista
 2. Hienoa Pia, ollaan siella sitten hurraamassa!

  VastaaPoista
 3. Kannattaa yrittää olla siinä uinnissa kuitenkin vähän "agressiivinen" oman paikkansa suhteen heti lähdössä. Mä tein sen virheen lauantaina, että jättäydyin ihan liian taakse ja sitten ihmettelin, että miten pääsen ohitse näistä kaikista päistä mun edessä, jotta voisin uida kovempaa. Se ohittelu vie turhaa energiaa. Eli rohkeesti sekaan vaan. :-)

  VastaaPoista
 4. Jaanaba, joo täytyypä yrittää painaa kaikki tarkasti mieleen kisan aikana. Usein käy niin että miettii jostain kirjoittavansa mutta kun sormet on näppiksellä ei tulekaan enää mitään mielenkiintoista mieleen. Voin kyllä uida yksinkin, ei ole kenenkään pakko lähteä mutta onhan se kiva.

  Nina, ihanaa kun tulette. Toivottavasti ette joudu pettymään suoritukseen itse kisassa :)

  Johanna, kiitos hyvästä vinkistä. Uintivauhdistani en oikein tiedä onko se noea vai hidas ja kuinka eteen sitä sitten pitäisi yrittää tunkea. Se on kyllä varmasti kurjaa, jos joutuu paljon ohittelemaan ennenkuin voi uida omaa vauhtia.

  VastaaPoista