maanantai 21. kesäkuuta 2010

Uusi pyörä!

Nyt alkoi piinallinen odotus, kun ostin Veloportista Cannondale-maantiepyörän. Kokeilin kokoa 52, ja se muuten ihan hyvä, mutta etuputki oli minulle liian pitkä. Oikeaa kokoani 50 ei vastoin ennakko-odotuksia löytynytkään varastosta, vaan se piti tilata Hollannista. Pyöriä tulee sinne torstaina 24.6., ja siitä viikon päästä pyörän pitäisi olla Suomessa. Siis pitäisi, mitään lupauksia ei tehty. Nyt vaan peukut pystyyn, että pyörä saapuu ennen Kiskon triathlonia! Huomisen Rykäsyn joudun rykäsemään hybridilläni. 

Pyörän lisäksi ostin kengät, polkimet, juomatelineen ja pienen tarvikejustkan, johon sisältyy rengasrauta, vararengas ja pumppu sekä pieni satulalaukku. Hintaa koko paketille tuli reilut puolitoista tonnia, ja 10 % piti maksaa etukäteen varausmaksuna. Nopeusmittaria en hoksannut neuvotella pakettiin, mutta kassalla selvisi, että niitäkin on monenlaisia ja -hintaisia.

Kärsivällisyys ei koskaan ole kuulunut hyveisiini, ja nyt sitä koetellaan ihan kunnolla. Toivottavasti pyörä tulee ajoissa eikä matkalla satu mitään kommelluksia. Paljoakaan harjoitteluaikaa ei jää missään tapauksessa, mutta ajan varmasti nopeammin maantiepyörällä tottumattomanakin kuin hybridillä hyvin harjoitelleena. Ja onhan sitten aina Tour de Helsinki, jota varten harjoitella seuraavaksi.

3 kommenttia:

 1. Tsemppiä odotteluun. Aika mahtista kyllä uusi pyörä :)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti ehdit saada pyörän, koska varmasti meet sillä lujempaa kuin hybridillä, vaikka kilpurilla ajelu onkin aluks vähän hassua erilaisesta ajoasennosta johtuen. Jarrukahvoilta ajoon kyl tottuu helposti, mut ainakin multa alaotteen opettelu veikin sit aika kauan ja ei se nyt ihan vieläkään hanskassa oo.

  VastaaPoista
 3. Laura, kiitti! On kyllä kivaa odotusta tämä.

  Kipa, niinpä! Se siinä maantiepyörässä just on kiiva, että voi vaihtaa asentoa. Tuskin maltan odottaa...

  VastaaPoista