keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Ahaa-elämys

Koska tälle päivälle oli suunnitelmissa pitkähkö pyörälenkki mökiltä kotiin, pidin eilen vesipulloa lähettyvillä ja joinkin varmaan monta litraa. Siitä oli vain se haittapuoli, että piti muutaman kerran etsiskellä vessaa, kun olimme Fiskarsissa käymässä.  Siellä oli muuten tosi kiva suklaapuoti ja -kahvila, jonka nimi on osuvasti Petris Chocolate Room. Ihania suklaita ja kakkuja! Eilen oli niin kuuma, että kaikki herkut piti nauttia paikan päällä.

Lähdimme ajelemaan aamu-uinnin ja muiden toimien jälkeen ennen yhdeksää, ja tavoitteena oli ajaa rauhallista vauhtia. Otin mukaan kaksi vesipulloa ja molemmille reilusti geelejä. Join vartin välein, ja puolen tunnin välein otin geelin. Vesipullot täytimme Hiidenvedellä ja Bembölen Shellillä loppumatkasta. Matka sujui mukavasti, kun ajoin koko ajan Peten peesissä. Yritin muistaa pitää kädet rentoina. Uusimmassa Triahtlete's World-lehdessä kerrottiin hyvä vinkki polkimien pyörittämiseen: pyörittäessä saa enemmän voimaa käyttöön, kun ajattelee nostavansa polvia. Minulla se ainakin toimi ja muutamassa tiukassa ylämäessä siitä oli paljonkin apua. Muitakin vinkkejä pyörän hallintaan lehdestä löytyi, täytyy tutustua niihinkin tarkemmin.

Pyörän lämpömittari näytti pahimmillaan yli 33 asteen lukemia, mutta ilmeisesti onnistuneen nesteytyksen ansiosta olo on nyt lenkin, suihkun ja lounaan jälkeen paljon kuumempi kuin tien päällä. Lähdemme kohta ajamaan (autolla!) Joutsan kautta mummini mökille Jämsänkoskelle ja sieltä edelleen perjantaina kaverien mökille Heinolaan. Pyörä tulee mukaan, käyn ainakin perjantaina ajamassa, ehkä myös sunnuntaina. Huomenna ja lauantaina ohjelmassa on ainakin uintia. 

Petekin kävi ensimmäisellä kunnon avovesiuinnillaan, kun eilen uimme mökillä yhdessä noin 600 metrin lenkin. Hyvin jaksoi hän ja ehkä vähän innostuikin. Nyt vaan märkäpuvun hankintaan...

Blogin päivittämiseen tulee nyt pieni tauko, kun mökeillä ei taida olla nettiyhteyksiä. Mukavaa loppuviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Pyörän lämpömittari, luksusta. =)

    Just tolta mustakin tuntuu, että on helpompi tai viileämpi olla pyöräillessä.

    VastaaPoista
  2. Jaanaba, joo se on hieno varuste. Näyttää vaan niin kamalia lukemia ;)

    VastaaPoista