keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Mäkiä

Lähdin aamulla pyörälenkille Nuuksion ja Solvallan suuntaan. Olin kuullut, että siellä on "hyviä" mäkiä, ja niin olikin. Olen aikaisemmin ajellut siellä autolla, mutta ei niitä mäkiä silloin niin helposti huomaa kuin pyörän selästä. Ajoin niin pitkälle kuin tunnissa ehti ja käännyin takaisin. Oli ihan mahtavaa ajella järvimaisemissa ja auringonpaisteessa, vaikka nopeus pahimmissa ylämäissä jäikin alle kymmenen kilsan tuntivauhdin. Yhdessä alamäessä taas vauhtia oli jo 55 km/h. Vähän hirvitti, kun tuli siinä mieleen, että mitä kävisi jos etupyörä nyt irtoaisi. Siinä alamäessä oli varmaan vähän epätasaisempaa asfalttia tai jotain.

Olin syönyt hyvän aamiaisen ennen lähtöä, ja mukana oli vain kaksi vesipulloa. Nappailin vettä noin kymmenen minuutin välein. Kerran laitoin toisen pullon vähän suurpiirteisesti telineeseen ja painoin samalla takajarrun vaijeria. Hui! Nyt osaan varoa sitäkin. Pyöräilyn jälkeen juoksin reilut 5 kilsaa rakenteilla olevan golfentän ympäri. Selkään ei sattunut yhtään, ja juoksu tuntui melko kevyeltä. Niin kuuma tuli kuitenkin, että lenkin jälkeen jäähdyttelin pihalla viitisentoista minuuttia ennenkuin menin suihkuun.

Ilmoittauduin muuten jo Vanajavesiuintiin; 2500 metriä harrastesarjassa märkäpuku päällä. Vielä on onneksi muutama viikko aikaa treenata! Lähipäivinä treenimahdollisuudet ovat vähän normaalia heikommat, koska lähdemme huomenna Peten kanssa kahdestaan Pariisiin. Taidamme juuri ja juuri missata Tour de Francen maaliintulon sunnuntaina aikaisen paluulennon vuoksi, mutta toivottavasti siellä on jotain TdF-häppeninkiä jo lauantaina tai sunnuntaina aamupäivällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti