tiistai 20. heinäkuuta 2010

Avovesiuintikisa

HelTri Cup huipentui tänään 1500 metrin avovesiuintikilpailuun Kuusijärvellä. Rata on kuulemma hieman alamittainen, ilmeisesti vain noin 1300 metriä. Vesi oli 25-asteista, ja märkäpuvun käyttö oli sallittua. Päätin kuitenkin uida ilman, koska vesi ei ollut kylmää. Tiesin kyllä, että aika olisi märkäpuvulla ollut parempi, mutta halusin silti uida "kunnolla".

Ennen kisaa vähän jännitti:Jo alussa erot uimarien välillä kasvoivat suuriksi, ja sanomattakin on selvää, että minä olin siellä häntäpäässä. Ekalla kierroksella näin koko ajan useita uimareita edelläni ja suunnistaminen oli helppoa. Yritin kiertää kroppaa reilusti ja pitää vedon pitkänä niin, että käsi nousi reiden vierestä ylös.  Kerran vedin vettä henkeen ja se sotki rytmin vähäksi aikaa. Olen opetellut yskimään vedessä, ja sillä siitäkin selvittiin. Toisella kierroksella näkyvissä oli vain muutama uimari, ja huomasin itsekin vauhtini hidastuneen. Suunnistaminenkin oli ekan käännöksen jälkeen vaikeampaa, koska aurinko paistoi suoraan silmiin ja minulla oli kirkkaat uimalasit. Häikäisi. Loppusuoralla oli kiva nähdä sisko laiturilla ottamassa kuvia, vaikka en voinutkaan vilkutella tai moikkailla.

Kuva uinnin viimeisiltä metreiltä:Aika painui yli 31:n minuutin ja maalissa oli taas tosi kiva olo. Näin minua Kiskon kisassa tsempanneen seurakaverinkin ja pääsin kiittämään häntä. Sain myös arvokkaita vinkkejä nesteytykseen ennen kisaa ja sen aikana. Olisi pitänyt ajatella sitä tarkemmin jo kisaan valmistautuessa. Tekemällä oppiminen on niin kauhean työlästä...

Vielä olisi pari päivää aikaa ilmoittautua Vanajavesiuintiin elokuun alussa. Tekisi kyllä mieli osallistua harrastesarjaan (2500 m). Harrastesarjassa on märkäpuku sallittu, ja noin pitkälle matkalle sen varmaan laittaisinkin päälle.

6 kommenttia:

 1. Ooh, onnittelut kisan selvittämisestä. Olis kyllä kiva, jos osais ja ehtis uida.. Ei vaan jaksais tai edes viittis opetella :)

  VastaaPoista
 2. Kiitti, Laura! Onneksi sulla selkä kestää sen juoksemisen, mä oon kohta jo vuoden verran joutunut tekemään korvaavaa harjoittelua. Onneksi oon oppinut pitämään siitä niin paljon, etten enää haluaisikaan vain juosta ja juosta... Aikaahan se vaatii ja kursseja kannattaa käydä, se on selvä!

  VastaaPoista
 3. Niinpä, pitää arvostaa välillä sitä mitä on eikä aina haikailla jotain enemmän :)

  Musta on niin huippua, että sä osallistut noihin triathloneihin! Ja kiitos huipuista blogeista tossa sivupalkissa, seuraan melkein kaikkia sun kautta :)

  VastaaPoista
 4. Kiitosta vaan. Itsekin saan tosi paljon motivaatiota ja uusia ideoita noista amerikkalaisista blogeista. Melko erilaista on se treenailu esim. Havaijilla kuin täällä Suomessa!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut täältäkin!
  Onpas muuten oikein hyvänmielen kuva susta. Hieno.

  VastaaPoista
 6. Kiitos paljon. Siskolle kuuluu kehut kuvasta. Jännitti kyllä vähän ihan oikeastikin ennen kisaa :)

  VastaaPoista