sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Kuvia pohjasta

Triathlon-kurssi päättyi tänään. Tälläkin kertaa uimme märkäpuvuilla, ja eka matka oli 400 metriä. Kello pysähtyi kohdallani aikaan 6.29. Aika oli 40 sekuntia nopeampi kuin HelTri Cupissa pari viikkoa sitten eli 10 sekuntia per 100 metriä siitä lähti märkäpuvun ansiosta.

Lisäksi tehtiin vähän potkutreeniä ja yksi 25 metrin sprintti, jonka jälkeen puku piti riisua mahdollisimman nopeasti altaan reunalla. Ihan kivasti se lähti pois päältä, kun sisällä oli vielä vähän vettä. Loppuaika vietettiin suihkun ja pukeutumisen jälkeen kahviossa viikko sitten otettuja videoita ja kuvia analysoiden.  Videot kuvattiin altaan pohjassa olevalla kameralla. Uintivalmentaja Yan oli nähnyt paljon vaivaa ja ottanut kaikille muutaman still-kuvan uinnista. Tässä mun kuvia:

Uintiasento on minulla melko hyvin linjassa, mutta kuten ylimmästä kuvasta näkyy, kädet tahtovat olla samaan aikaan edessä. Se sama tahdistusongelma siis kuin aikaisemminkin. Toisessa kuvassa näkyy, kuinka hengittäessä vasen käsi menee ihan suorana pohjaan, ei mitään vedon tapaistakaan. Sen olen kyllä huomannut uidessa ihan ilman kameraakin. Kolmannessa kuvassa samainen vasemman käden kyynärpää on jo tippunut ja rannekin on jännästi koukussa. Vedossa on siis paljon parantamisen varaa.

Treenaamiseen saimme hyvän neuvon: tekniikkadrillit pitää uida mahdollisimman hitaasti ja ajatuksen kanssa. Helposti niitä tulee tehtyä vähän kiireellä hutaisten. Täytyy yrittää pitää mielessä. Pitkiäkin matkoja pitää uida, jotta uinnista tulee tehokkaampaa.


Alustavasti jo sovimme treeniporukan kanssa yhteisestä avovesiuintisessiosta toukokuun lopulla. Silloin treenataan ainakin suunnistusta ja peesausta. Toivottavasti saamme mukaan porukkaa myös ensi viikolla alkavalta triathlonkurssilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti