sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Synttärihaasteen pyörälenkki

Aurinko alkoi paistaa sopivasti juuri kymmenen maissa, kun olimme lähdössä pyörälenkille. Tavoite oli ajaa noin 70 kilsan lenkki, ja siinä onnistuttiin vaikkei ihan menty sieltä mistä alunperin piti.

Lähdimme ajamaan Vanhaa Turuntietä Nupuriin ja sieltä Nuuksion kautta Kirkkonummelle. Noin tunnin ajettuamme pysähdyimme juomaan ja ottamaan geeliä, ja ihan sattumalta paikalle osui pyörällään Toffe. Ajoimme kolmestaan parin kilsan päähän Kirkkonummelle, ja Toffe kääntyi Lapinkylän suuntaan, me jatkoimme pari sataa metriä eteenpäin ennen etelään päin kääntymistä. Toffe otti meistä kuvankin:


Tässä kohdassa käännyimme vasemmalle, kun olisi voitu vielä jatkaa Evitskogiin päin oikealle. Kivasti oli porukkaa liikkeellä äänestämässä, myös joitain pieniä virpojia nähtiin. Vasemmassa laidassa oleva talo on koulu, ja siellä oli äänestyspaikka.
Tyttäremme soitti kesken lenkin ja kyseli, että missä virpojille varatut herkut olivat. Ne löytyivät kyllä, mutta tänäkään vuonna ei kukaan soittanut meidän ovikelloa. Muistaakseni myös viime vuonna herkut piti syödä ihan omin voimin.

Ihan kotikulmilla pysähdyimme joksikin aikaa odottamaan Länsiväylä-juoksua. Juoksijoiden oli määrä tulla paikalle noin viiden minuutin kuluessa, ja niin kävikin. Sain kuvan alkupään porukoissa juoksevasta ulkoministeristä (etualalla tummassa paidassa ja shortseissa):

Tässä kohdassa Louhentiellä liikenne oli pysäytettynä monta minuuttia, ja eikös yksi naiskuski siinä jo alkanut hermostua. Hän ensin tööttäsi ja sitten nousi autostaan mesoamaan liikennettä ohjanneelle poliisillekuinka HÄNEN pitäisi nyt kyllä heti päästä menemään... Mulkero.

Lenkille tuli pituutta Sports Trackerin mukaan 69,88 kilsaa, pyörän mittarin mukaan muutama sata metriä enemmän. Ajoaika oli 3 tuntia 5 minuuttia. Reitin olisi voinut vähän paremmin valita; alussa ja lopussa piti monta kilsaa ajaa kevyen liikenteen väylää ja pysähdellä kaikkiin kohdalle sattuneisiin liikennevaloihin. Mahtava ajokeli ja tosi mukava lenkki, vaikka osa kevyen liikenteen väylistä vielä olikin harjaamatta.

Nyt on koko synttärihaaste suoritettu, aikaa siihen meni viitisen tuntia. Kuinkakohan paljon enemmän ensi vuonna?

2 kommenttia:

 1. Hieno pitkä lenkki teillä ollut.

  Onko teillä molemmilla kenkien päällä ne "suojat"?
  Mulla ei ole semmosia ollenkaan ja vaikka tänään oli lämmin niin tuuli valtavasti ja varpaat palelivat.

  VastaaPoista
 2. No oli kyllä ihan mahtavaa ajella, ei voi muuta sanoa. Kiva, että löydettiin tämä uusi harrastus!

  Meillä oli molemmilla neopreenisuojat kengissä, eikä tosiaan palellut jalat. Mulla oli jopa jaloista kuuma. Kesäksi pitäisi varmaan ostaa toiset, vähän ohuemmat suojat. Nyt käytin samoja kuin koko talven työmatkapyöräilyssä. Ne on sillaikin kätevät, ettei kengät likastu lätäköissä.

  Hei ehkä nähdään Pirkan pyöräilyssä! Se on meilläkin tavoitteena.

  VastaaPoista