maanantai 25. huhtikuuta 2011

Mökiltä kotiin

Mahtavan aurinkoinen pääsiäisloma päättyi ja piti lähteä mökiltä kotiinpäin. Meillä oli sellainen suunnitelma, että Pete ajaa mökille torstaina ja minä kotiin maanantaina ja siinä pysyttiin. Näin ei tarvinnut auton katolle kuin yhden pyörätelineen ja molemmat pääsimme ajamaan. Ehkä parin vuoden päästä voidaan ajaa yhdessäkin mökille tai sieltä kotiin, kun pojalla on jo ajokortti.

Kotimatka meni hyvin. Halusin ajaa mahdollisimman vähillä pysähdyksillä, eikä niitä muutamaa enempää sitten tullutkaan. Ensin pysähdyin laittamaan kännykkään äänet päälle, koska ihmettelin mihin Pete ja lapset olivat jääneet. Luulin heidän lähtevän ihan heti perään, mutta heitä ei näkynyt vielä asfalttitien alkaessakaan. Pian he minut kuitenkin ohittivat vilkutellen. Toisen pysähdyksen tein Saukkolassa, kun otin pois irtohihat. Kuuma tuli, ja shotseissa ja t-paidassa pärjäsi loistavasti. Sen jälkeen en pysähdellytkään kuin liikennevaloihin Espoossa.

Tavoite oli ajella ihan rauhallisesti, mutta keskisykkeeksi tuli kuitenkin 145. Jos pyöräilyssä aerobinen kynnys on noin kymmenen pykälää alempana kuin juoksussa, niin aikalailla sen tuntumassa sitten mentiin. Eväinä oli kaksi geeliä, pullo vettä ja urheilujuomaa. Geelin otin puolentoista tunnin ajon jälkeen, ja melkein kaikki nesteet sain juotua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti