sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Aurinkoinen lenkki

Sunnuntaiseen tapaan oli minullakin tänään juostavana pitkä lenkki, ohjelmassa 14-15 km. Vähän pitempi siitä kyllä tuli, ehkä noin 16 km. Aikaa meni noin tunti ja kolme varttia, keskisyke 151 ja maksimi 162. Yritin aloittaa hitaasti alhaisella sykkeellä ja sitten sitä pikkuhiljaa nostella. Juoksin Munkkiniemen suuntaan, sieltä Kuusi- ja Lehtisaaren kautta Keilaniemeen ja Tapiolan kautta kotiin. Matkalla näin paljon lenkkeilijöitä ja pyöräilijöitä, pupun ja ulkoministerin.

Otin juomavyöhön Dexal lightia neljä pulloa ja yhden vettä, jotta saisin Dexalin persikka-ananas -geelin alas. Kyllähän se meni, mutta ei ole yhtä hyvää kuin kola. Kunnon ja vauhdin nousemisen huomasin mm. siitä, että 15 minuutin välein ottamani juomahörpyt osuvat nyt vähän eri kohtaan lenkkiä kuin talvella. Samoin oli mahtavaa juosta Munkkiniemessä yksi iso talvella jäinen mäki ylös nyt, kun tossujen alla olikin jään sijasta soraa. Tietysti nämä hyvät olosuhteetkin parantavat vauhtia muutaman kuukauden takaisista ajoista.

Ilmat suosivat tänään lenkkeilijää; aamupäivällä lämpöä oli noin 12 astetta ja aurinko paistoi täydeltä terältä. Vähissä vaatteissa taas lähdin liikkeelle, mutta merituulesta huolimatta ei tullut kylmä.

Helsinki City Runiin on enää vajaat kaksi vikkoa, ja harjoituskalenteri alkaa tästä vähän löystyä. Saman verran lenkkejä on kyllä tiedossa kuin aikaisemminkin (3-4/viikko), mutta lyhyempiä. Ensi sunnuntainkin lenkki on vain 10 km.

Tavoittelen HCR:lle 2.10 loppuaikaa. Olen päättänyt juosta sykkeellä 155-160 alkukilsat ja sitten nostaa sykettä lukemiin 160-165, sillä pitäisi sitten jaksaa loppuun saakka. Vikalla viikolla ennen kisaa täytyy myös mennä bussilla töihin ainakin to-pe, etteivät jalat väsy turhaan. Tankkauskarkeiksi olen valinnut Fazerin Tutti frutti passion -hedelmäkarkit, joita eilenkin pistelin poskeeni yhden pussillisen (180 g).

6 kommenttia:

  1. Joko jännittää HCR?
    Mulla on ensi viikonloppuna se Ideapark-puolimaraton ja mua jännittää nyt. Lähinnä se häiritsee kun en osaa ennustaa aikaani enkä oikein tiedä mitä tavoittelisin, jotain kahden tunnin kieppeillä se varmaan on, mutta kuinka paljon yli, se jännittää.

    Lämmin oli joo munkin pitkällä lenkillä. Niin lämmin, että olisi voinut olla vaikka kuinka vähissä vaatteissa.
    Mulla oli dexalin juomavyö pitkästä pitkästä aikaa ja hyvin toimi. Yksi pulloista on mennyt rikki, saakohan niitä ostaa erikseen, ettei tarvisi koko vyötä uudestaan ostaa?

    VastaaPoista
  2. No ei vielä kauheesti jännitä, mutta luulenpa, että viikon päästä alkaa jo vähän mietityttää että kuinka se menee. Meinaan juosta vain sykkeen mukaan, en vauhdin.

    Toivottavasti sattuu ensi viikonlopuksikin kivat juoksukelit. Hyvin se menee, tsemppiä juoksuun!

    En ole nähnyt missään Dexalin pulloja, mutta Etolasta kannattaisi varmaan käydä katsomassa. Onko siellä Tampereella Etolaa?

    VastaaPoista
  3. No kun täällä ei missään ole Etolaa.
    Mutta vastaava taitaa olla, Halleri. =)

    VastaaPoista
  4. Hei, eiks muka oo hämeenkadulla enää Etolaa? Siinä vähän sokoksesta eteenpäin? On ainakin ollut, valtava muovitavaratalo.. Eiks se Halleri oo nimenomaan jo kuopattu?

    Epistä jos Pia on nähnyt Stubbin! Se on mun suosikki ihan oikeesti. Niin huippu kyllä!

    VastaaPoista
  5. Näin näin, hänhän asuu täälläpäin. Pelaili lastensa kanssa jalkapalloa yhden rivarin pihassa juoksukamppeissa. Oli varmaan pian lähdössä Otaniemeen Länsiväyläjuoksuun.

    Pete muuten just kehui kerran nähneensä Tuomiojan lenkillä - eiks ookin mahtavaa!

    VastaaPoista
  6. EEh, joo.. Sen Tuomiojan oon nähnyt kaks kertaa Vantaalla kisoissa. Tais juosta kymppiä. Oli muuten pitkä mies!!

    VastaaPoista