tiistai 7. huhtikuuta 2009

Taas saatiin juosta "kovaa"

Tänään oli taas maratonkoulua, ja lukkarissa vauhtikestävyystreeni Esport Arenalla. Kolmen kierroksen lämmittelyn jälkeen juoksimme 4 kertaa 4 (minä) tai 5 (muut eli alle neljän tunnin aikaan tähtäävät) kierrosta vk-sykkeillä (mulla 155-160, 160-165, 160-165 ja 165-170). Kierroksilla otettiin aikaa ja Enska laski km-ajat.

Vauhti oli taas ilahduttavasti parantunut. Ekat kahdeksan kierrosta juoksin noin 6 minuutin km-vauhtia, seuraavat neljä 6.12 ja olisko ne neljä viimeistä menneet vauhdilla 5.40 tai jotain. Koska alussa vauhti ei noussut vaikka sykkeet nousivatkin, kannattaa minun puolimaratonilla juosta alkuun tosi hitaasti, että kroppa lämpenee ja vauhti sitä kautta paranee. Muuten voi mennä helposti koko juoksu plörinäksi. Puolimaratonin jaksan todennäköisesti juosta hyvin sykkeellä 160-165. Alussa pitää tietenkin juosta alhaisemmilla sykkeillä ja sitten kun stadion näkyy voi päästellä niin kovaa kuin jaksaa.

Yksi maratonoppilaista oli tuonut kaksi isoa muovipussia Fazerin hedelmäkarkkipusseja ja suklaita muille maratonkoululaisille "testattavaksi". Kiitos paljon herkullisista karkeista, Nina! Ensi viikonlopun tankkauseväät on nyt sitten jo odottamassa...

Varusterintamallakin on tapahtunut kehitystä. Ostin eilen uudet lenkkarit Erottajan 4Runners-kaupasta, kun ei niitä Karhun M1-tossuja muualta oikein enää löytynyt, ainakaan oikeaa kokoa. Vanhat kenkäni olivat kokoa 40,5 ja niissä oikean jalan etuvarvas joskus kipeytyi pitkällä lenkillä. Nyt jouduin ostamaan järkyttävän isot lenkkarit kokoa 41... Ne tuntuivat kyllä tänään juostessa ihan hyviltä. Muutamia uusia sukkiakin ostettiin ja uusi Craftin punainen lyhythihainen juoksupaita, jossa on selässä taskut geeleille ja muulle tarvittavalle sälälle kuten pyöräilypaidoissa konsanaan. Niin ja uuden Dexal-juoksuvyönkin sain. Siihen mahtuu viisi pulloa, ja niihin melkein 9 desiä juotavaa.

Ohjelma HCR:lle on nyt tosiaan vain juoksemista vaille valmis, ja sen jälkeen alkaakin sitten varsinainen maratontreeni!

3 kommenttia:

 1. Tuosta pääsee muuten yli, siis siitä ettei "kehtaa" ostaa isoja tossuja:) Mulla on tavallisissa kengissä koko 39/40, mutta lenkkareina 41,5. Varpaita ei kannata turhaan kipeyttää! Kun on tarpeeksi pituutta kengässä, ei irtoa kynnet maratoonillakaan. Siellä jalka kuitenkin turpoaa, joten 0,5 kokoa suurempi tossu ei ole yhtään huono idea.

  VastaaPoista
 2. Taskut geeleille, saisko paidasta kuvan. Urpona en ole ikinä kuullutkaan moisesta.
  Onko se kätevä, eikö paita hölsky ylös alas jos siinä on geelpaketteja / -paketti?

  VastaaPoista
 3. Tea, mullakin on normaalisti 39:n jalka. Ainakin silmämääräisesti arvioiden jalkaholvi on aika paljon laskeutunut sitten nuoruusvuosien; joskus parikymppisenä käytin 38:n kenkiä. Voihan se tietysti olla, että aika kultaa nekin muistot ja mulla on sittenkin aina ollut isot räpylät.

  Jaanaba, laitoin paidan kuvan uuteen postaukseen. Väri poikkeaa siitä mun normaalista (=musta), mutta on se punainen kivan pirteä kuitenkin. Mäkin kuulin taskupaidoista vasta Enskalta toissa viikolla, mutta sitten Halosella osui tuo paita kohdalle. Oli alessakin, 29 eur.

  VastaaPoista