lauantai 4. huhtikuuta 2009

Lauantain kymppi

Kolmen viikon tauon jälkeen pääsimme taas viikonlopuksi mökille. Juoksin jo tänään lauantaina sunnuntaille merkatun kympin, koska saamme huomenna kotiin vieraita. Pitää varata vähän aikaa kokkailulle ja siivouksellekin. Juoksin Kylänalanen-järven ympäri kahdesti. Aikaa melko mäkisellä reitillä kului tunti ja 12 minuuttia. Keskisyke oli 153 ja maksimi 163. Syke meinasi koko ajan karata liian korkeaksi. Jätin juomapullon postilaatikkomme päälle, eikä juoma-asemalla ollut tänään juurikaan ruuhkaa...


Viime kesänä juoksemani lenkin varrelle on tullut tyly yksityistie-kyltti. Tie on merkitty karttaan ja sillä on oikein nimikin. Tie kaartaa yhden talon pihapiirin poikki. Tontilla lienee jonkinlainen tierasite, kun tie siihen on kuitenkin rakennettu. Täälläpäin kaikki muutkin tiet ovat tiekuntien ylläpitämiä yksityisteitä. Saako tuosta nyt juosta vai ei?


Posted by Picasa

5 kommenttia:

 1. Hi, it's a very great blog!
  I could tell how much efforts you've taken on it.
  Keep doing!

  VastaaPoista
 2. Kyl kai yksityistietä saa kulkea? Se vaan meinaa, että tien osakkaat huolehtivat itse tien kunnosta, ei esimerkiksi kunta.

  "Kuka saa käyttää yksityisiä teitä? Kuka niistä vastaa?
  Yksityistiet ovat teitä, joita ei ylläpidetä yleisten teiden tavoin valtion varoin. Yksityisteitä voivat kuitenkin käyttää muutkin kuin maanomistaja. Pääosa yksityisistä teistä on kiinteistölle toisen kiinteistön kautta johtavia teitä. Tällöin tien käyttö perustuu kiinteistötoimituksessa perustettuun pysyvään tieoikeuteen. Yksityistielainsäädäntö ei koske sellaisia yksityisiä teitä, joita vain maa-alueen omistajalla on oikeus käyttää."

  VastaaPoista
 3. Kirsi H.; kai mä sitten uskallan siitä juosta ensi kerralla. Saahan sitä tosiaan metsässäkin kulkea missä vaan, kunhan ei poikkea pihapiiriin.

  VastaaPoista
 4. Niin, jotenkin tommonen yksityistie-kyltti laittaa vaihtamaan suuntaa, vaikka asia varmaan on noin kuin Kirsi H. sen sanoi.

  Taidanpa alkaa metsästämään yksityisteitä joita en ole uskaltanut aiemmin juosta, näkee mihin nekin johtavat. =)

  VastaaPoista
 5. Joo toi mun lainaus oli suomi24h-lakitieto-sivulta. Ja saa siellä mennä, mutten suosittelisi sotkemaan tai muuten tuhoamaan sitä tietä ;) Mikä tuskin onnistuisikaan jalkapatikkalaiselta.

  VastaaPoista