lauantai 24. huhtikuuta 2010

Kevätleirillä, osa 1

Saimme kuin saimmekin pyörät auton katolle. Koko torstai-ilta katto- ja pyörätelineiden kanssa vierähtikin. Lähdimme ajamaan Vierumäelle kahden jälkeen perjantaina. Vuorotellen tuli räntää ja rakeita, mutta sen verran vähän kuitenkin, ettei ollut liukasta. Pahimmillaan plusasteita oli vain 1, eli melko viileä keli. Pysähdyimme Tuuliharjassa syömään välipalaa ja siellä nappasin kuvan autosta. Mukavasti tuli räntääkin kuvaan!


Majoiduttuamme mukavaan huoneeseen Ilkka-rakennuksessa kiirehdimme juoksutekniikkatreeniin radalle. Perinteisiä mentiin: polvennostojuoksua, pakarajuoksua, saksijuoksua, loikkia jne. Loikat jätin väliin, muuten selkä kesti ihan hyvin.

Tekniikkatreenin jälkeen ohjelmassa oli alamäkivetoja ja ylämäkijuoksua. Niihin en osallistunut, vaikka kivalle näytti. Alamäkijuoksussa juostiin kiihtyvällä vauhdilla ja sitten täysiä alamäkeen (ylivauhtiharjoitus). Ylämäkijuoksupaikalle en edes mennyt, mutta sekin oli kuulemma tehokasta.

Treenin ja pikasuihkun jälkeen syötiin ja istuttiin puolitoista tuntia luennoilla. Luennoilla tutustuttiin, käytiin läpi viikonlopun ohjelma ja purettiin juoksuharjoitus. Viimeiseksi oli mahdollisuus ostaa seurakamppeita. Pete sai uuden pyöräilytakin, minä tuulitakin, pikanauhat lenkkareihin ja kompressiosukat.

Lauantai-aamuna oli aamulenkki. Pete osallistui, minä nukuin. Aamiaisen jälkeen oli uintitreeni. Tehtiin vähän tekniikkaharjoituksia ja kuvattiin kaikkien uintia edestä, takaa ja sivulta. Triathlon-harjoittelun perusteet -luennon ja lounaan jälkeen saatiin sitten palaute videon perusteella. Minulla on alakroppa vähän liian alhaalla, ja kiertoa ja tahdistusta pitäisi edelleen parantaa. Potkut toimivat hyvin. Oli kyllä hyödyllistä nähdä taas omaa ja muidenkin uintia videolta!

Iltapäivällä oli taas yksi uudenlainen treeni: juoksu-pyörä -vaihtoharjoittelussa ajettiin pyörällä 30 min ja juostiin 10 min yhteensä kolme kertaa eli yhteensä kaksi tuntia. Ekalla kierroksella lähdin ajamaan ihan liian kovaa, kun oli vielä lievä alamäki ja myötätuuli. Seuraavilla kierroksilla pidin sykkeen pk-alueella ja ajo tuntuikin paljon paremmalta. TT-pyöriä sujahteli ohi lähes jatkuvalla syötöllä. Kyllä on ihmisillä upean näköisia fillareita. Niillä näyttää myös pääsevän tosi kovaa.

Tässä kuva harjoituskentältä:


Etualalla on mun pyörä ja pyöräilykengät, Peten pyörä on puuta vasten vasemmalla puolella. Oikealla puolella on sitten jonkin Ironmanin aika-ajopyörä.

Päivällisen jälkeen oli taas pari luentoa, nyt juoksu- ja pyöräilytekniikoista ja harjoittelusta. Ilta päättyi venyttelyihin. Huomenna on vielä aamu-uinti ja kolmen tunnin pyörälenkki + 45 juoksu. Jaksaa jaksaa! Voi kun olisi useammin näin ihania päiviä - täällä on tosi kivaa porukkaa ja leirin ohjelma on hyvin suunniteltu.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta aktiivilomalta! Kova tahti tosin! Kiitos paivityksesta ja kuvista. Etta siella Suomessa jaksaa talvi jatkua vaan!
    Tytar taalla paassa viela kipeana niin nyt ei tule mistaan mitaan, etenkaan lenkkeilysta. Palaan taas blogiin kun on enemman kirjoitettavaa. Hyvaa viikonlopun jatkoa, tsemppia harkkoihin! Jaksaa jaksaa!

    VastaaPoista
  2. Oli tosi hauskaa ja kova tahti. Olisi ollut vaikea pitää lapsista huolta siinä sivussa, hyvä että olivat mummilla. Kyllä täällä nyt on muuten jo kevät hyvällä alulla.

    Toivottavasti Soffeli voi jo paremmin. Tsemppiä treeneihin sinnekin!

    VastaaPoista