torstai 8. huhtikuuta 2010

Klossit kokeilussa

Kävin nyt illalla vajaan tunnin pyörälenkillä Peten cyclocross-pyörällä. Laitoin jalkaan ekan kerran GoExpo-messuilta ostamani pyöräilykengät. Välillä pääsin ihan pyörittelyn fiilikseen, välillä taas unohdin koko kengät ja runttasin polkimia vanhasta muistista. Siihen pyörittelyynkin pitää keskittyä ja etenkin pysähtymisiin risteyksissä, kun pitää muistaa ottaa jompikumpi jalka irti polkimesta ennen pysähtymistä. Ihan hyvin meni tällä reissulla, enkä vielä edes kaatunut. Tästä lähtien ajan myös työmatkat klosseilla.

Peten pyörä ei oikein sovi minun mitoilleni vaikkei meillä Petrin kanssa kovin montaa senttiä pituuseroa olekaan. Satulakin taisi olla hieman liian korkealla, eikä tuntunut yhtä mukavalta kuin Focuksen. Selkään alkoi sattua, kun pidin käsiä alatangolla, joten piti tyytyä ajelemaan melko pystyssä asennossa. Jatkossa ajelen omalla pyörällä muutkin kuin työmatkat ja jätän Peten pyörän rauhaan.

Tällä viikolla työmatkakilsoja kertyy 45, vain eilinen jäi iltamenon vuoksi väliin. Focuksessa on vielä alla nastarenkaat, mutta eiköhän siihen saada muutos nyt viikonlopun aikana.

4 kommenttia:

 1. Mua jännittää kun mun pitää nyt kans alkaa käyttää tota systeemiä, että jalat ovat kiinni polkimissa.
  Vielä viime syksynä en ehtinyt kokeilla kun koko pyöräily on mulle niin uus asia. Kyllä vähän pelottaa kaatuminen.

  VastaaPoista
 2. Muakin kyllä jännittää, varsinkin kun työmatkalla on aika paljon pysähdyksiä. Luulenpa, että vaan harjoittelu auttaa siihen... Peten hyvä neuvo oli irroittaa jalka ajoissa, ja niin teinkin.

  VastaaPoista
 3. Huomaatte kyllä, että sittenkun siihen tottuu, niin sitten kun ajaa tavallisilla kengillä, niin tulee kiskottua jalka ylös polkimesta joka kerta :) Oon itte ajanut klosseilla nyt varmaan viis vuotta ja en ikinä antais pois noita, ihan mahtava keksintö kyllä.

  VastaaPoista
 4. Laura, noin just toivonkin mulle käyvän, että lukkopolkimista tulee se "standardi". Eilen en vaan omassa pyörässä saanut oikeaa jalkaa ollenkaan kiinni polkimeen ja vasenkin meni vähän turhan tiukalle. Täytynee yrittää vähän säätää niitä, jos se on mahdollista.

  VastaaPoista