lauantai 20. elokuuta 2011

Paratiisi

Tulimme mökille eilen illalla taas auto täynnä tavaraa. Vielä pari vuotta sitten ei tarvinnut ottaa mukaan pyöriä, pyöräilykenkiä, pumppua, märkäpukuja, uimalaseja tai -lakkia, juomapulloja, eikä urheiluvaatteitakaan kuin korkeintaan yhtä lenkkiä varten. Kaikkeen tottuu, ja toistaiseksi kaikki on mahtunut mukaan. Pyörät meillä tosin on aina katolla, muuten eivät lapsoset mahtuisi takapenkille. Pete on joskus vitsaillutkin tri-mobiilin eli jonkun halvan pakun hankkimisesta, ja vitsiksi se on onneksi jäänytkin.

Molempia väsytti työviikon jälkeen, mutta pian mökille saapumisen jälkeen vaihdettin märkäpuvut päälle ja käytiin uimassa 1,3 kilsan kevyt, jo tutuksi käynyt lenkki parin pikkusaaren ympäri. Lenkin jälkeen ei sitten enää väsyttänytkään, vaan oli tosi mukavan pirteä olo.

Aamulla heräsimme aikaisin, ja lähdimme heti kahdeksan jälkeen pitkälle pyörälenkille. Koska Sammatin- Karjalohjan suunta on aika moneen kertaan koluttu, lähdimme Leppävirran kautta Somerniemelle. Siellä olikin vielä tänään kesätori, ja sen vuoksi liikennettä melkoisesti. Täytimme vesipullot torilla ja pienen pähkäilyn jälkeen päätimme ajaa vielä eteenpäin, ettei tarvitsisi ajaa takaisin samaa reittiä. Pari kertaa pysähdyimme ottamaan geeliä ja patukkaa. Ohitimme mm. Rauli Badding Somerjoen Paratiisi-kioskin Somerolla. Se näytti olevan kiinni.

Melko tuulista oli, ja etenkin pätkä Suomusjärven Kitulasta Kettulaan oli hidasta menoa kovan ja puuskittaisen vastatuulen vuoksi. Mökille saavuimme kuitenkin melko hyvissä voimissa. Loppupäivä onkin mennyt lepäillessä ja kantarelleja lähimetsiköstä etsiskellessä, pari litraa löytyi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti