torstai 11. elokuuta 2011

Sää viilenee, askel kevenee

Ensimmäisen kerran pitkään aikaan pk-juoksuvauhtini oli alle kuuden minuutin. Ihan satavarma en kuitenkaan enää ole aerobisesta kynnyksestäni, se lienee vähän laskenut sitten viime mittauksen kaksi vuotta sitten. Nyt kelien vähän viilennyttyä juoksu tuntui kivan kevyeltä, ihan erilaiselta kuin kesäkuumalla.

Serkultani kuulin, että Englannissa järjestetään joka lauantai ympäri maata ilmainen viiden kilsan juoksu, Park Run. Hän on kerran käynyt juoksemassa Poolessa. Tapahtumassa otetaan aikaa, ja kaikki tulokset julkaistaan netissä. Sieltä on helppo myös käydä katsomassa sijoitus omassa ikäluokassa. Kukakohan alkaisi näitä järjestää vaikkapa Helsingin keskuspuistossa?

Varasimme Peten kanssa paikat juoksutekniikan jatkokurssille syyskuussa. Saamme taas parin tunnin ajan asiantuntevaa juoksuopastusta. Juoksua otetaan taas videolle ja tulosta verrataan viime kertaiseen videoon. Toivottavasti jotain kehitystä olisi havaittavissa!

4 kommenttia:

 1. Ooh, PK alle kuuden minsan, kuulostaa mahtavalta! Parkrun kuulostaa hienolta, toivottavasti joku alkais järkkäillä niitä täälläkin, ehkä vois jopa osallistua.

  VastaaPoista
 2. Since I've been coming to Helsinki over the last couple of years I've been thinking that it would be brilliant to have a ParkRun in the city.

  Where I live in the UK (Teddington, London) we have a weekly ParkRun which regularly attracts over 700 runners on a weekly basis.

  Such great free events!

  I look forward to seeing you in Espoo at the course in September!

  VastaaPoista
 3. luulin minäkin, että tässä sään viilettyä sykkeet alenee, mutta nyt menee sykkeet jo hermoilun piikkiin. Mukava, että sulla kulkee!

  VastaaPoista
 4. Laura, no se oli vaan reilut viis kilsaa... Park Run olis kyllä kiva!

  James, I'm really looking forward to the running clinic in October! See you then!

  Päivikki, monesta asiasta ne sykkeet on varmaan kiinni. Kiva kuitenkin oli ainakin sillä yhdellä lenkillä huomata, että treenailusta on ollut hyötyä.

  VastaaPoista